Uluslararası öğrencilerimiz için oryantasyon toplantısı düzenlendi

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından, 4 Ekim 2018 tarihinde 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemize kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerimize yönelik oryantasyon toplantısı düzenlendi.
Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Rektörlük Seminer Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar, Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi temsilcileri katıldı.
127 uluslararası öğrencimizin katıldığı oryantasyon toplantısının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar, uluslararası öğrencilerimizin bölgenin en önemli üniversitelerinden birisi olan Üniversitemize kayıt olarak aramıza katılmalarından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. Üniversitemizde yaşayacakları deneyimler ve alacakları eğitimle okulumuzdan başarılı bir şekilde mezun olmalarını temenni etti. Öğrencilerin Türkiye'ye, Manisa'ya ve Üniversitemize uyum sürecinde daima yanlarında olacaklarını belirten Kovancılar, yıl boyunca öğrencilerin de aktif katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını ve öğrencilerin de kulüp ve topluluklara, etkinliklere katılıp sosyalleşerek başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini dilediğini belirtti.
Toplantıda uluslararası öğrencilerin Üniversitemizdeki ve Manisa'daki yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla eğitim-öğretim, barınma, ulaşım, sağlık ve sosyal imkanlar hakkında kapsamlı bilgiler içeren bir sunum yapıldı.
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Fakülte ve Enstitü Öğrenci İşleri temsilcilerinin de katılımıyla öğrencilere kısa bilgilendirmeler yapılarak soruları cevaplandı.

Uluslararası öğrenciler oryantasyon sunumu: