Soma MYO'dan minik kalplere uzanan eller

Soma Meslek Yüksekokulu öğrencileri "Sosyal Sorumluluk Projeleri" kapsamında, Soma Çerkez Hamidiye Köyü İlköğretim Okulunu okullarının son gününde ziyaret ederek öğrencilere karnelerini ve daha önce kâğıtlara yazmış oldukları hayallerindeki oyuncakları dağıtarak miniklerin mutluluklarına ortak oldular.
MYO öğrencileri proje kapsamında belirlenen okulda daha önceki ziyaretlerinde 4-9 yaş arasındaki çocuklara hayallerini kâğıda yazmalarını istemişlerdi. Miniklerin bu hayalleri Soma MYO öğrencileri tarafından incelenerek tüm istekler belirlendi.
MYO öğrencileri projenin ilk şamasında, minik öğrencilerin okula karne almaya geldiklerinde hayal ettikleri oyuncaklar ve hediyeler ile karşılaşmasını sağladılar.
Miniklerle pasta keserek hediyelerini veren MYO öğrencileri, projenin son aşamasını eylül ayında miniklerin hayal ettikleri gezi programı ile bitireceklerini ifade ederek, bu sosyal sorumluluk projesinin en büyük amacının, çocuklara yaşamak zorunda oldukları sıkıntıları, zorlukları unutturacak, hayatlarında fark yaratacak ve belki yıllar sonra bile hatırladıklarında mutlu olacakları bir zaman dilimi geçirtmek ve bu sayede yaşadıkları zorlukları yenme konusunda yardımcı olmaya çalışmak olduğunu söylediler.
Sosyal Sorumluluk Projesine destek veren Soma MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayla Tekin, Çerkez Hamidiye Köyünde yaşayan çocukların yaşamış oldukları zorluklara olan duyarlılıklarından dolayı öğrencilerine ve proje danışmanı Öğr. Gör. Fırat Tekin'e teşekkür etti.