Basketbol Takımımız Üniversiteler 3x3 Basketbol Türkiye şampiyonu

Üniversitemiz Erkekler Basketbol Takımı, Çanakkale'de düzenlenen Üniversiteler 3x3 Türkiye Basketbol Şampiyonasında şampiyon oldu. Üç gün devam eden turnuva, 12 takımın katılımı ile başladı. Grup maçlarında bir mağlubiyet ve 4 galibiyet ile ikinci olan takımımız, birçok profesyonel sporcudan oluşan Giresun Üniversitesini ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'yü eleyerek finalde Beşiktaş ve Galatasaray altyapısından yetişmiş profesyonel oyunculardan kurulu İstanbul Arel Üniversitesine rakip oldu. Çanakkale şehir meydanında düzenlenen ve kalabalık bir seyirci topluluğunun izlediği finalde başarılı bir mücadele veren takımımız, Türkiye şampiyonluğunu kazandı. Aynı turnuvada Kızlar Basketbol Takımımız da Türkiye 3.sü oldu.
Antrenör Öğr. Gör. Kıvanç Dinler, finalin ardından yaptığı konuşmada, 2020 Tokyo Olimpiyatları ile başlayarak olimpik bir spor olacak 3x3 Basketbolun tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ilgi ile takip edildiğini ifade ederek, "Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi olarak bir ilki gerçekleştirerek bu sporu ders olarak vermeye başlamıştık. Ayrıca şahsım ve 2 öğrencim ile katıldığımız geçen yılın TBF 3x3 Türkiye turunda şampiyon olmuştuk.  Bu spora verdiğimiz emeklerin karşılığını birinci lig de oynayan profesyonel oyunculardan kurulu takımları eleyerek yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin alması gurur verici. Hedefimiz Erkekler de her yıl bu başarıyı tekrar ettirmek ve Kızlarda da aynı başarıya ulaşmak" dedi.
Takım idarecisi olan Yrd. Doç. Dr. Gökhan Çobanoğlu ise, "Üniversitemizi Avrupa Üniversite Oyunları kapsamında Portekiz de temsil hakki kazandık. Amacımız, Rektörlüğümüzün desteği ile önümüzdeki yıl yapılacak olan şampiyonaya katılıp ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek" şeklinde konuştu.
Üniversitemiz Basketbol Takımının şampiyonluk haberini, Spor Bilimleri Fakültesi mezuniyet töreninde alan Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, tüm sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
link