Öğrencilerimiz kahkaha ile stres attı

Akademik ve bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan; sportif, kültürel ve sanatsal alanlarda da birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Üniversitemizde, 9 Kasım 2017 tarihinde "Benimle Güler misin? Kahkaha Terapisi" konulu bir etkinlik düzenlendi.
Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve Kişisel Gelişim Uzmanı Özden Kurnaz'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, öğretim elemanlarımız ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Kahkaha yogası hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan Özden Kurnaz, nefes alışverişimiz konusundaki eksikliklerimizi dile getirerek, "Biz dünyaya nefesle geliyoruz. Bize Allah'ın verdiği ilk hediye nefestir. Nefesle hayatımıza başlar, nefesle hayatımızı sonlandırırız. Bizler beş ya da altı yaşına kadar doğru nefes alıyoruz, sonra doğru nefesi unutuyoruz. Şirin gibi görünen çevresel faktörler ile korkular üretiyoruz. Korkuyu öğrendikçe nefes alma duygusunu kaybediyoruz, nefes almayı unuttukça da kaygı modunda yaşıyoruz" dedi.
Gülmenin insan vücuduna olan olumlu etkilerinden bahseden Özden Kurnaz, "Gülen birilerini gördüğünüz zaman "Ne kadar güzel gülüyorlar" cümlesini kullanın. Tepkili olmayın. Gülmek bulaşıcıdır. Güldüğünüz zaman çok güzel görünüyorsunuz. Gülmek insanı daha da güzelleştirir. 'Çok güldüm başıma kötü bir şey gelir' genetik kodlamasını ve bu konudaki bütün bakış açılarınızı iptal edin ve gelecek nesillere bu kodu aktarmayın. Gülmek size hiçbir zaman zarar vermez. Yapay zekâlarla değil, içsel çocukluğunuza teslim olun. Kendinizi tanıyın, kendinizle ilgili bilgiler için kendinize dönün. Gülün, eğlenin, neşelenin, acılar üzerine hiç bir şeyi hayati ve değerli kılmayın. Gülümseme birçok kapıyı açan anahtardır. Bunu asla unutmayın" diye konuştu.
Pek çok kahkaha ve nefes egzersizinin yapıldığı, çocuksu oyunların oynandığı etkinlik sonunda, meditasyon uygulaması da yapıldı.
Etkinlik, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya tarafından Kişisel Gelişim Uzmanı Özden Kurnaz'a çiçek ve teşekkür belgesi takdim edilmesi ile sona erdi.