Üniversitemiz lisans programlarına yoğun ilgi

2017 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerin doluluk oranları belirlendi. Üniversitemiz bu sonuçlara göre 10 bin 583 öğrenciyi Manisa Celal Bayar Üniversitesi ailesine dâhil etmiş oldu.
Fiziksel yapılanma ve akademik donanımını tamamlamaya devam eden, eğitimde belirli bir standardı ve kaliteyi yakalayarak yükseköğretimde adından sıkça söz ettiren Üniversitemiz, fakülte ve yüksekokul bazında lisansta bu yıl toplamda 6 bin 150 olarak belirlenen kontenjanına, 6 bin 65 öğrencinin yerleşmesiyle doluluk oranını yüzde yüze yaklaştırdı. Kontenjanları yüzde yüz dolan Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi, Tıp Fakültesi, İşletme Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Tütün Eksperliği Yüksekokulu dışında diğer lisans programlarında sadece 85 kontenjan boş kaldı ve bu kontenjanların da ek yerleştirmelerde dolacağı tahmin ediliyor.
Üniversitemizin nicelik ve nitelik olarak hızla büyüdüğünü ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, "Günümüzde öğrenciler tercihlerini inceleyerek bilinçli olarak yapıyor. Üniversiteleri her yönüyle kıyaslıyorlar. Manisa Celal Bayar Üniversitesi eğitimde standartları oluşturarak kaliteyi yakaladı ve Türkiye'de en çok tercih edilen üniversitelerden birisi olduğunu bu yıl da güçlü bir şekilde gösterdi. Bu doluluk oranları başarılı ve doğru adımlar attığımızın bir göstergesidir. Sonuçlar mutluluk verici. 2017-2018 Akademik Yılının hayırlı olmasını temenni ederim" diye konuştu.