"Erasmus+ Merkezi Projeler ve Gençlik Programları" bilgilendirme toplantısı Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından "Erasmus+ Merkezi Projeler ve Gençlik Programları" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi'nde, 10 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilen toplantının açılış törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar, Türkiye Ulusal Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu, Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Subhan Namazov ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Doç. Dr. Hikmat Aliyev, Romanya "Dunarea de Jos" University of Galati'den Doç. Dr. Krisztina Uzuneanu, Erasmus Bölüm Koordinatörleri, Üniversitemiz Erasmus Öğrenci Topluluğu, Uluslararası İlişkiler Kulübü, Uluslararası Diplomasi ve Avrasya Topluluğu ile tüm akademik birimlerimizden akademik ve idari personel katıldı.
Prof. Dr. Birol Kovancılar, "Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda, son 3 yılda 20 Avrupa Birliği ülkesinden 74 üniversite ile 178 bölüm anlaşması sayısına ulaştık."
Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar, yükseköğretimde uluslararasılaşmanın önemini vurguladı. Prof. Kovancılar, 2014-2017 yılları arasındaki program çıktılarını ve sonuçlarını nicelik ve nitelik açısından detaylı bir şekilde değerlendirdiği konuşmasında, "Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda, son 3 yılda 20 Avrupa Birliği ülkesinden 74 üniversite ile 178 bölüm anlaşma sayısına ulaştık. Değişim programlarında niceliğin yanı sıra faaliyetlerimizi nitelik bakımından da güçlendirmeye özen gösterdik. Bu kapsamda öğrencilerimiz ve personelimize, Erasmus+ programından en üst seviyede faydalanma imkanı ve çeşitliliği sunulabilmek için; Erasmus Ofisi ile akademik birim koordinatörlerinin iş  birliği ve koordinasyonunu sağlıyoruz. Ayrıca Erasmus programlarındaki performansı, Akademik Atama Yönergesinde puan olarak kullanıyoruz ve bunu yapan nadir üniversiteler arasındayız" diye konuştu.
Türkiye Ulusal Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu da Erasmus+ programındaki yeni gelişmelerden bahsederek, Erasmus programının daha global ve üniversiteler özelinde uluslararası konsorsiyumlar halinde yürütüleceğinden belirtti. Kamiloğlu, "Hızlı bilgi artışı, teknolojideki gelişmeler, küresel ısınma ve yaşlanan nüfusun bireysel ve toplumsal yaşama yönelik çok çeşitli sonuçlarından söz edilebilir. Hızlı bilgi artışı hangi işte, konumda ve kademede olursa olsun bireylerde bilgi eskimesine, mevcut bilgilerin kısa sürede yetersiz kalmasına neden olmaktadır. Teknoloji, geleceğimizi şekillendirmekte büyük rol oynar. 10 ila 20 sene sonra bazı işler unutulup gidecek, ancak yüksek talepli bir sürü yeni iş ve meslek ortaya çıkacak" dedi.
Bilgilendirme toplantısı, Ulusal Ajans uzmanlarından Necla Vatansever ve Başak Çikot Çevik'in yönettiği, "Merkezi Projeler" ve "Gençlik ve Engelliler İçin Erasmus + Fırsatları" başlıklı oturumlarla devam etti. Gençlik programları ile ilgili oturumda, Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Melike Esentaş, Uluslararası İlişkiler Ofisi'nin yürüttüğü gençlik projeleri kapsamında yaşamış olduğu deneyimlerini aktardı. Doktora öğrenciliği döneminde Gençlik Projesi kapsamında Avusturya'da bulunan Esentaş, yaşadığı deneyimin kişisel ve profesyonel gelişimine büyük katkı sağladığını ve tüm gençlerin bu programlardan faydalanması gerektiğini belirtti.