Üniversitemizde Erasmus+ Programı Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında oryantasyon programı düzenlendi

Üniversitemizde yaz dönemi boyunca Erasmus+ Programı Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında Üniversitemiz Hafsa Sultan Uygulama, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünde staj yapmak üzere Polonya'dan Hemşirelik Bölümünden ve Romanya'dan İşletme, İktisat ve Kamu Yönetimi Bölümlerinden gelen Erasmus öğrencilerine yönelik oryantasyon programı düzenlendi. Üniversitemiz birim, yerleşke ve sağladığı imkânların tanıtıldığı oryantasyon programında öğrencilere Manisa ve Türkiye hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
Gelen öğrencileri makamında misafir eden Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar, öğrencileri aramızda görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, Üniversitemiz imkânlarından yararlanarak mesleki ve kişisel gelişimlerini ilerletmiş olarak hareketliliklerini tamamlamış olmalarını diledi ve ayrıca tarihsel, kültürel ve endüstriyel alanda Türkiye'nin öncü şehirlerinden olan Manisa'yı ve Ege Bölgesinin en büyük üçüncü eğitim kurumu olan Üniversitemizi tercih ederek doğru bir karar vermiş olduklarını belirtti. Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sühal Şemşit de öğrencilerle staj süresince Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü aracılığıyla birebir ilgilenilmekte olduğunu ve öğrencilerin önümüzdeki dönemlerde gelecek yeni öğrencilere Üniversitemizi tavsiye edecek şekilde buradan ayrılmalarını temenni ettiğini ifade etti. Öğrenciler ise iki ay boyunca mesleki yeterliliklerini geliştirmek üzere özellikle Türkiye'yi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ni tercih ettiklerini ve önceki akademik dönemlerde Üniversitemize gelen Erasmus öğrencilerinden olumlu dönütler alarak burada bulunduklarını söylediler.