Üniversitemizde bisiklet kullanımı yaygınlaşıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı" kapsamında Üniversitemize 450 bisiklet tahsis edildi. 15 Haziran 2017 tarihinde Üniversitemize tahsis edilen bisikletlerin kullanımı hakkında bilgilendirme yapıldı. Üniversitemiz Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi önünde yapılan bilgilendirme programına Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ile Prof. Dr. Bilal Gümüş,  Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Kamil Şirin ile Yrd. Doç. Dr. İlker Mümin Çağlar, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ayhan Bilir ve öğrenciler katıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Sağlık Bakanlığı İl Halk Müdürlüklerinin sağlıklı yaşam kapsamında kamu kurumlarına, eğitim öğretim kurumlarına ve üniversitelere tahsis ettiği bisikletlerle ilgili olarak üniversitemizde de güzel bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, "İl Halk Müdürlüğü tarafından 450 bisiklet bize tahsis edildi. Bu bisikletlerden 21 tanesini öğrenci arkadaşlarımızın istifadesine sunmak üzere Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kampüsümüzde 3 adet istasyon oluşturduk. Öğrenci kardeşlerimiz sahip oldukları akıllı kartlarla hiçbir bedel ödemeden kampüs içinde bu bisikletlerden istifade edebilecekler. Bir istasyondan aldıkları bir bisikleti diğer bir istasyona bırakma imkânına sahipler. 450 bisikletin geri kalanını da ilçelerimizdeki okullarımıza gönderdik. 450 bisikletten, dağılımını yapmadığımız 195 bisiklet var. Onları zaman içinde bisikletleri yenileme amacıyla kullanacağız. Ben öncelikle Sağlık Bakanlığı'na, İl Halk Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Personelimiz ve öğrencilerimiz için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimiz için hayırlı olsun. Güle güle, doya doya bisikletlerine binsinler. Çünkü bisiklet kullanımını yaygınlaştırmamız gerekiyor. Dünyada son zamanlarda hareketsizliğe ve obeziteye bağlı olarak ciddi sağlık problemlerinin yaşandığını biliyoruz. Bu konuya bu şekilde bir anlamda dikkat çekmiş olmaktayız. Hayırlı olsun. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
Öğretim elemanları da kullanacak mı? şeklinde gelen bir soruya cevap veren Rektör Prof. Çelebi şunları söyledi: "Başta ben kullanacağım. Belki ara sıra bisikletle kampüs içinde dolaşabilirim. Bunu kesin olarak söyleyemiyorum ama bizim de kullanmamız gerekir aslında. Bizler de yararlanmalıyız. Mümkün olduğu ölçüde yürümeli, mümkün olduğu ölçüde spor yapmalı, mümkün olduğu ölçüde bisiklet kullanmalıyız. Aslında yaşadığımız trafik probleminin bir çözümü de bisiklet kullanımının yaygınlaşmasından geçiyor. Şu an Manisa'da böyle bir projenin olduğunu hep birlikte biliyoruz."