Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri üniversitemizi ziyaret etti

Yunus Emre Enstitüsü Türkoloji Birimi Müdür Vekili Tayfun Kalkan ile Türkolog Uzman Yardımcısı Abdullah Mesud Doğan, 2 Ağustos 2017 tarihinde, üniversitemiz bünyesinde kurulan Dil-Mer ile yapılan işbirliği çerçevesinde üniversitemizdeydi.
İlk olarak Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ile bir araya gelen yetkililer, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar, Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sühal Şemşit, MCBÜ Dil-Mer Müdürü Yrd. Doç. Dr. Betül Bülbül Oğuz, MCBÜ Dil-Mer Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Serpil Ersöz ve Yrd. Doç. Dr. Papatya Alkan Genca'nın da hazır bulunduğu ziyarette, yeni kurulan MCBÜ Dil-Mer ile yapmayı planladıkları projeler hakkında görüş alışverişinde bulundular.
Manisa'nın tarihi, kültürel ve sosyal olarak yabancı uyruklu öğrenciler için bir cazibe merkezi olduğunu belirten Kalkan, Yunus Emre Enstitüsü ile üniversitemizin birlikte çalışmasının önemine vurgu yaptı. Üniversitemizin uluslararası öğrenci sayısının artmasını önemsediklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ise, bunu sağlamak için gereken her adımın atıldığının altını çizdi. Yunus Emre Enstitüsü'nün Türkçe'yi bir dünya dili haline getirmek için ortaya koyduğu emek ve çabaya ek olarak, Türk dilini ve kültürünü doğru ve etkili tanıtmak konusunda üniversitelere de büyük görevler düştüğünü vurgulayan Prof. Çelebi, Türkiye ve Türk kültürünün uluslararası arenada hak ettiği yeri almasının son derece önemli olduğunu belirterek, Dil-Mer'in açılmasının ardından ilk iletişime geçilen kurumların başında Yunus Emre Enstitüsü'nün geldiğini ifade etti.
Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi'ye, Yunus Emre Enstitüsü yetkilileri tarafından Türk satrancı olarak da bilinen; Orta Asya'da başlayıp Türk kavimleri ile Anadolu'ya ulaşan, özellikle 16. yüzyıldan itibaren hem Osmanlı sarayında hem de Anadolu'da gündelik hayatın vazgeçilmez bir eğitim ve eğlence aracı olan  "Mangala" adlı oyun seti takdim edildi.
Yunus Emre Enstitüsü yetkilileri daha sonra; MCBÜ Dil-Mer Müdürü Yrd. Doç. Dr. Betül Bülbül Oğuz, MCBÜ Dil-Mer Müdür Yardımcıları ve Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sühal Şemşit eşliğinde Dil-Mer bünyesinde eğitim alacak yabancı uyruklu öğrencilerin kullanımına sunulacak derslik, sosyal alan ve konaklama birimlerini ziyaret ettiler. Ardından, Üniversitemiz Tıp Tarihi Müzesi, Sultan Camii Külliyesi ve Muradiye Camii'ni gezen ekip, bu denli tarihi derinliği olan bir kentte bulunmanın uluslararası öğrenciler için çok büyük bir şans olduğunu belirttiler.