Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Özcan danışmanlığında Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nazlı Savlak, Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Hüseyin Can, Doç. Dr. Hüseyin Elbi, Dr. Sıdıka Ece Yokuş, Dr. Abdurrahman Özgür Yaraşır ile Tıp Fakültesi Dönem 2 ve Gıda Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinin yer aldığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan kolay ulaşılabilir hammaddelerle rafine şeker içermeyen atıştırmalık bar “Barisa”nın tanıtımı gerçekleşti.
Günümüzde rafine şeker ve işlenmiş bileşenler içeren hazır gıda ürünleriyle beslenmenin insülin direncini ve dolayısıyla obeziteyi artırdığı hatta bağışıklık sistemini olumsuz etkilediği bilinmekte. Hayata geçen proje ile her yaş grubunda önemli bir sağlık sorunu olan insülin direnci ve obeziteyle mücadele kapsamında başta üniversite öğrencilerinde bu konuda farkındalık oluşturmak, endüstriyel ürünlere alternatif olarak doğal meyve ve yemişlerden de sağlıklı “atıştırmalık” lar olabileceğini göstermek ve bu yönde olumlu beslenme alışkanlıkları kazandırmak amaçlanıyor.
İki dönem boyunca öğrencilerin ve öğretim üyelerinin katılımıyla AR-GE çalışmaları tamamlanan hurma, kuru erik, fındık ve yulaftan oluşan ve proje ekibinin ortak kararı ile “Barisa” ismi verilen atıştırmalık bar MCBÜ Gıda Mühendisliği üretim laboratuvarında üretilerek, MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı önünde yapılan organizasyonla tıp fakültesi öğrencilerine tanıtıldı. Organizasyonda atıştırmalık barların hazırlanışı ve pişirilmesi hakkında bilgiler de öğrencilerle paylaşıldı.