Cezayir 2 Üniversitesi ile iş birliğimiz artarak devam ediyor

İlan Tarihi:5.11.2018 14:57:00
 
"Erasmus+ Yükseköğretim Uluslararası Kredi Hareketliliği" kapsamında proje yürüttüğümüz Cezayir 2 Üniversitesi (Université d'alger 2) ile yapılan akademik iş birliğimiz gelişerek devam ediyor.
2016 yılında imzalanan ikili iş birliği protokolüne ek olarak, 2018 yılında "Erasmus + KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği Projesi" eklendi ve iki üniversite arasında personel ve öğrenci değişim hareketliliği sağlanması için hibe desteği alındı. 
Program kapsamında Cezayir 2 Üniversitesine gerçekleştirilen ziyarette; Uluslararası İlişkiler Biriminden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar ve Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Devrim Zerengök; Cezayir 2 Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatiha Zerdaou, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Assia Kaced ve Türkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Chakib Benafri ile görüşmelerde bulundu. 
Ziyaret ile ilgili olarak bilgi veren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar, "Cezayir 2 Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği, üniversitemizin farklı coğrafyalardaki akademik ağını genişletmesi açısından büyük önem arz ediyor. Bu anlaşma ile Cezayir 2 Üniversitesinden ve Manisa Celal Bayar Üniversitesinden toplam 7 kişi hareketlilikten faydalanma imkânı bulacak. Erasmus + Programı kapsamındaki partner ağımıza, Cezayir 2 Üniversitesi gibi Cezayir'deki en fazla öğrenci sayısına sahip, ülkenin önde gelen bir yükseköğretim kurumunu da eklemekten memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.
Cezayir 2 Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatiha Zerdaou ise, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile 2016 yılından itibaren yürütülen akademik iş birliğinden büyük memnuniyet duyduklarını ve bu iş birliğinin Erasmus + Projesi ile daha da gelişmesinden çok mutlu olduklarını belirtti.

588 görüldü.    0 Paylaşıldı
a052wzgf pcjopdjr rxsipsfx sfbwdng2
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
588
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası