Depreme Dirençli Şehir Manisa Çalıştayı Gerçekleşti

İlan Tarihi:6.02.2024 16:06:00
Güncelleme Tarihi:6.02.2024 16:14:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle "Depreme Dirençli Şehir Manisa" temalı çalıştay, Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, protokol mensupları, akademisyenler ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşen çalıştayda, Manisa'nın depreme karşı direncini artırmak için neler yapılabileceği masaya yatırıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, 6 Şubat depreminin üzerinden 1 yıl geçtiği vurgusuyla, depremin ilk gününden itibaren bölgede bulunarak çalışmalara yardım ettiklerini söyledi. Manisa'nın aktif bir fay hattı üzerinde bulunduğunu ve depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğini ifade eden Kibar, "Deprem gerçeğiyle yüzleşmek ve şehrimizi olası bir depreme karşı hazırlamak için bu çalıştayın önemi çok büyük. Çalıştayda ortaya çıkacak fikirler ve öneriler, Manisa'nın depreme dirençli bir şehir olması için yol haritamızı oluşturacak" ifadelerini kullandı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise depremin kaçınılmaz bir doğa olayı olduğunu ve bu nedenle şehri depreme hazır hale getirmek için hep birlikte çalışılması gerektiğini söyledi. Ergün, "Belediye olarak, şehrimizdeki binaların depreme dayanıklılığını artırmak için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Gerçekleşen çalıştay bu konudaki farkındalığı artırmak ve çözüm üretmek için önemli bir platform" diye konuştu.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Manisa genelindeki 600 bin bağımsız yapının ücretsiz olarak depreme dayanıklılık testini yaptıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Bugüne kadar Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerimizdeki 103 binin üzerinde bağımsız bölümde risk analizi tamamlandı. 40 kişilik ekip sahada aktif olarak çalışma yürütürken, 10 kişilik akademisyen kadrosu da binaların risk durumlarının raporlanması aşamasında görev alıyor. Bu önemli iş birliği nedeniyle başta Rektörümüz olmak üzere İnşaat Mühendisliği Bölümünün değerli akademisyenlerine şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Başkan Cengiz Ergün’ün konuşmasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Dede Polat tarafından “Jeofizik ve Sismolojik Araştırmaların Önemi”, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Demir tarafından ise Manisa’nın yapı stoğuna ilişkin sunum gerçekleştirildi.

Manisa'nın deprem riski ve olası bir depreme karşı kentsel direncin artırılması için yapılması gerekenler konusunda farkındalık oluşturmak, akademisyenler ve şehrin paydaşlarının bir araya gelerek çözüm önerileri geliştirmesinin amaçlandığı çalıştayda “Manisa’nın Deprem Riski Açısından Mevcut Durumu ve Çözüm Önerileri Paneli” ile Acil Durum Yönetimi ve Hizmetlerin Organizasyonu, Depremlerin Ekonomik Etkileri: Olası Manisa Depremi Üzerinden Değerlendirmeler ve Mühendislik Perspektifinden Olası Manisa Depremi konularına yer verildi.

Çalıştayda ortaya çıkan öneri ve çözümlerin hayata geçirilmesi, Manisa'yı depreme karşı daha dirençli bir şehir haline getirecek.

 

 

 


1132 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC1073 _DSC0856 _DSC0830 _DSC0860 _DSC0894 _DSC0996 _DSC0946 _DSC0998 _DSC0983 _DSC0985 _DSC0876 _DSC1015 _DSC1030 _DSC1002 _DSC1048 _DSC1042 _DSC1051
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1132
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası