MCBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleşti

İlan Tarihi:28.05.2024 13:15:00
Güncelleme Tarihi:10.06.2024 13:41:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Rekreasyon Alanında mezun öğrenciler, aileleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Törene Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Çetin. Prof. Dr. Kadir Ay, Prof. Dr. Oktay Üçer, Genel Sekreter Erhan Doğan katıldı.

Mezuniyet Töreni, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okul birincisi Görkem Maviduranlar’ın mezunlar adına yaptığı konuşması ile başladı.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe İlker yaptığı konuşmada, Manisa Celal Bayar Üniversitesinin Ege Bölgesinin en işlevsel ve en gelişmiş üniversitelerinden bir tanesi olduğunu ifade ederek, Fen Edebiyat Fakültesinin 1992 yılında 4 fen bölümü ve 2 sözel bölüm ile kurulduğunu ve o günden bu yana toplam 14 bölüm ile eğitim ve öğretimine devam ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Ayşe İlker, “Fen Edebiyat Fakültesine mensup bilim insanı akademisyenlerimiz, sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında değil pek çok Avrupa ülkesinde, Uzakdoğu’da, Amerika’da bilimsel çalışmalara katılmış, projeler yapmış, başka paydaş bilim insanları ile çalışmış, tecrübelerini aktarmış ve yeni bilgi ve tecrübelerini de öğrencilerine ve üniversitemize aktarıyorlar.  

Sevgili öğrencilerimiz; sizler bu akademisyen ve bilim insanlarından ders aldınız. Derslerin yanında pek çok hayat tecrübesi edindiniz. Sizlerden beklenen buradan aldıklarınızı Milli Eğitimdeki gençlere, devletimizin kurumlarına ve özel teşebbüs birimlerine aktarmanız ve ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlamanızdır.

Sevgili velilerimiz; hayatınızın belki de en kıvançlı gününü yaşıyorsunuz. Kendisiyle yeni hayaller kurduğunuz, gözüne çöp değmesin diye sakındığınız ve okuyup gelişsin dediğiniz çocuğunuzu bugün biz size onları donanımlı olarak teslim ediyoruz. Onların doğruluk ve adaletten insaniyet ve hakkaniyetten ve bilimin akılcı yönlendirmesinden eminiz.

Sevgili öğrenci arkadaşlarım; insan bilgi ile sevgi ile ve inançla yenilenir. Bunlarla yeniden doğacağınıza, zorlukların üstesinden geleceğinize ve istikbale umutla bakacağınıza inanıyorum. Sizlerin hepinizin gözlerinden öpüyor sizleri Allah’a ve vatana emanet ediyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, “Çocuklarınızın bu mutlu gününü görmenin hayali ve özlemi ile yaşayan çok kıymetli ailelerimiz, protokolümüzün çok değerli katılımcıları, değerli öğretim elemanı arkadaşlarım ve bugünün kahramanı sevgili öğrencilerimiz; Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2023- 2024 akademik yılı mezuniyet törenine hoş geldiniz.

Bugün biraz buruk bir mezuniyet yaşıyoruz. Son dört ayda fakültemizden 3 hocamızı kaybettik. Tüm hocalarımız sahip oldukları bilgi birikimiyle üniversitemiz adına ülkemize hizmet edecek çok sayıda öğrenci yetiştirdiler. Merhum hocalarımız Doç. Dr. Cengiz Çakaloğlu, Dr. Öğretim Üyesi İrfan Murat Yıldırım ve Prof. Dr. Tahsin Babacan’a Allah’tan rahmet ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi ailesine bir kez daha başsağlığı diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Kibar, kurulduğu günden itibaren tüm hukuk normlarını, insani ve ahlaki değerleri yok sayan İsrail’in Filistin’deki saldırılarda 15 bini çocuk 5 bini kadın olmak üzere 35 binden fazla sivili katletmesi karşısında vicdan sahibi her insan gibi bizde kahrolduklarının altını çizerek başta Gazze, Refah, Doğu Türkistan ve Arakan olmak üzere yer yüzünde sürüp giden zulüm ve vahşetin bir an evvel sona ermesini temenni ettiklerini belirtti. Bu süreçte hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diledi.

Kendisinin de yeni bir mezun iken 1999 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Rana Kibar şunları söyledi: “Bugün burada üniversitenin rektörü olarak durmaktan onur ve gurur duyuyorum. Yarın her biriniz bu makamlara aday olduğunuzu lütfen unutmayınız. Başta fen edebiyat fakültesi olmak üzere üniversitemizin birçok fakültesinden sizler gibi mezun olmuş olan öğrencileri şu an üniversitemiz senatosunda üst yönetimde görev sahibi olmaları bizim en büyük gurur kaynağımız.

Biz artık Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak 15 fakülte, 15 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul ve 3 enstitü ile öğrenci yetiştiren Türkiye’de ve özellikle de Ege Bölgesinde en güzide üniversitelerden biriyiz. Fen Edebiyat Fakültemiz kurulduğu günden itibaren 28. mezunlarını veriyor. Fakültemizin bugün ekibe katılan yaklaşık 750 mezunumuz ile verdiği mezun sayısı yaklaşık 15 bin.

Kıymetli veliler sizlere seslenerek sözlerime devam etmek istiyorum; büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz ve üzerine titrediğiniz bu ana gelene kadar her türlü fedakarlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın mezuniyetindeki yeriniz çok değerli alkışın en büyüğünü sizler hak ediyorsunuz. Sevgili aileler şimdiye kadar olduğu gibi hayatlarının bundan sonraki süreçlerinde de öğrencilerimizin her daim yanında olun. Onlara güvenin çünkü bizler mezunlarımıza son derece inanıyor ve güveniyoruz.

Değerli meslektaşlarım bu önemli günün en önemli mimarı sizlersiniz. Dört yıl boyunca öğrencilerimiz ile yakından ilgilenerek alanlarında kendilerini geliştirmelerine katkı sağladığınız sadece bilgi ve deneyimleriniz ile değil tüm hayat tecrübeleriniz ile onları yaşama hazırladığınız topluma karşı sorumluluk sahibi birer birey olarak yetişmelerine katkı sağladığınız öğrencilerimiz adına sizlere teşekkür ediyorum.

Ve zaman mefhumu gözetmeksizin büyük bir gayret, özveri ve samimiyetle çalışan idari personelimiz, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizin öğrenim süreleri boyunca her zaman yanlarında olarak onların üniversite yaşamlarında önemli bir yere sahip oldunuz. Her birinize sonsuz teşekkürler.

Sevgili öğrenciler, eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından birindesiniz. Ülkemizin en seçkin üniversitelerinden biri olan Manisa Celal Bayar Üniversitesinden mezun olmanın verdiği gurur ve güven duygusunu hiçbir zaman kaybetmeyin. Bugün burada olmaya hak kazandığınız bu diplomalar ile aileniz ve kendinize karşı sorumluluklarınız olduğunu unutmayın, bu bilinçle yapacağınız çok şey var. Başarı için bilmek, çalışmak ve sürdürmek esastır. Her başarı sabır ve disiplin ile çalışmayı gerektirir. Başta aileleriniz, hocalarınız, tüm çalışma arkadaşlarınız ile bir ekip çalışması ve dayanışmayı gerektirir.   Birlikte çalışmak çok kolay değildir. Bu yüzden birlikte çalışmak için ilk olarak sevgi ve saygı gerekir. Sonrasında ise başarıyı tevazuyu ve vefalı ve erdemli olmayı gerektirir. Bu hasletlerle yola çıktığınızda karşılaştığınız her türlü zorluğu yeneceğinize ve aldığınız her işte başarılı olacağınıza inanın. Türkiye sahip olduğu jeostratejik önem, coğrafi konumu ve politik gücüyle dünyanın en güzide ülkelerinden biri olmaya devam edecek. İnanıyorum ki bu güçlü Türkiye’de vatanını, milletini seven, ülkesi için çaba harcayan sizin gibi gençlerin güçlü imzaları olacak. Aldığınız eğitim sayesinde bu yolda elde edeceğiniz başarı aileleriniz ve sizin kadar emin olun Manisa Celal Bayar ailesi olarak bizleri de gururlandıracak ve onurlandıracaktır.

Sevgili gençler, sizleri öğrencilerimiz olarak uğurlarken mezunlarımız olarak hoş geldiniz demek istiyorum. Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve bizim gönlümüzün kapıları sizlere her daim açık. Mezuniyetinizin hayırlı olmasını diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun.”  

Mezuniyet Töreni, dereceye giren öğrencilerin başarı belgelerinin verilmesi, mezun öğrencilerin temsili mezuniyet belgelerini alması ve geleneksel kep atma töreni ile sona erdi.

 


1230 görüldü.    1 Paylaşıldı
_DSC6305 DJI_0394 _DSC5415 DJI_0379 _DSC5639 _DSC5658 _DSC5768 _DSC5423 _DSC5315 _DSC5727 _DSC5710 _DSC5731 _DSC5751 _DSC5675 _DSC5797 _DSC5822 _DSC5951 _DSC5932 _DSC5940 _DSC5975 _DSC5993s _DSC6047s _DSC6021s _DSC6068s _DSC6106s _DSC6079s _DSC6021 _DSC6147s _DSC6196s _DSC6228s _DSC6255s _DSC6281s _DSC6265s _DSC6303 _DSC6323 DJI_0425
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1230
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası