MCBÜ VI. Erasmus+ Programı Bölüm Koordinatörleri ve Temsilcileri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:28.06.2022 08:51:00
Güncelleme Tarihi:7.07.2022 11:19:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından düzenlenen VI. Erasmus+ Programı Bölüm Koordinatörleri ve Temsilcileri Bilgilendirme Toplantısı Salihli Lidya Sardes Termal Otel de gerçekleştirildi.
Programın açılışında; MCBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Betül Bülbül toplantıların amacını ve programın içeriğini katılımcılar ile paylaştı. Konuşmasında MCBÜ Erasmus+ Programı kapsamındaki faaliyetleri ve devam eden programlarla ilgili gelişmeleri bildirerek güncel durumu katılımcılar ile paylaştı. Erasmus+ Programı kapsamındaki projelerin bölüm/birim bazında uygulanabilirliği açışından yaşanan problemlere değinirken, akademik birimlerdeki koordinatörler ve idari sorumlu personellerin bu problemlere ne tür çözümler üretebilecekleri üzerinde durdu.
Toplantının ilk oturumunda Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Devrim Zerengök Erasmus programının tarihçesi, Yeni Dönem Erasmus+ (2021-2027 Dönemi), EWP (Kağıtsız Erasmus) ve Kariyer Kapısı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Bunun dışında yakın bir zamanda gerçekleştirilen BIP (Çoklu Karma Hareketlilik) hakkında yapılan iş birliklerini müjdeleyerek program içeriği hakkında bölüm koordinatörlerini ve idari sorumlu personellerini bilgilendirdi.
Programın devamında Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Koordinatörlüğü Öğretim Görevlileri İpek Yeniay Hatipoğlu ve Ümit Hasan Gözkonan, Erasmus+ Programı’nın genel yapısı, öğrenci hareketlilikleri, iş akış şemaları, OLA (Çevrimiçi Öğrenim Anlaşması), Diploma Ekleri, Tam Tanınma hakkında ve bu konudaki sorumluluklarını katılımcılara detaylı bir şekilde aktardı.
Deneyim Paylaşımı Oturumlarında; Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği programına katılım sağlayan İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Asena Leblebici Fransa’da, İşletme Bölümü öğrencisi Yaren Bozkuş ise Polonya’da bulunan partner üniversite ile ilgili geçirmiş oldukları Erasmus süreci hakkında deneyim paylaşımında bulundu.
Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü Arş. Gör. Dr. Tolga Beşikçi moderatörlüğünde Erasmus+ Hareketliliği ile ilgili konuları içeren "Kahoot!" isimli ödüllü bir interaktif bilgi yarışması düzenlendi.
Rektör Ataç yapmış olduğu kapanış konuşmasında bütün birimlerin birlikteliğini, Erasmus+ Programı’nın akademik personel kadar idari personellerimiz için de olduğunu ve bölüm koordinatörlerinin programa katkı sağlamaları halinde Staff Week (Personel Eğitim Alma/Ders Verme Haftası) Etkinliklerine katılmalarına yönelik Erasmus Kurum Koordinatörlüğü aracılığıyla teşvik verileceğini müjdeledi.
Erasmus+ Programından en üst seviyede faydalanma imkânı ve çeşitliliği sunulabilmesi için; Erasmus Ofisi ile akademik birim koordinatörlerinin iş birliği ve koordinasyonunun öneminin vurgulandığı toplantı, soru cevap ve değerlendirme bölümüyle sona erdi.

1956 görüldü.    0 Paylaşıldı
GR1B4248 GR1B3783 GR1B3802 GR1B3765 GR1B3794 GR1B3841 GR1B3865 GR1B3804 GR1B3803 GR1B3987 GR1B4017 GR1B3777 GR1B3772 GR1B3916 GR1B4034 GR1B3780 GR1B4167 GR1B4183 GR1B4217 GR1B4243
1956