Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ev sahipliğinde, Türkiye Yüzyılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “2. Ege Bölgesi Yabancı Diller Yüksekokulları Sempozyumu”, MCBÜ Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Sempozyuma, Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Yener Bilir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çetin, Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Ölmez, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu, Yüksekokul Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Ali Ceylan ve Öğr. Gör. Süheyla Herek ile Ege bölgesinde bulunan 14 üniversiteden yabancı dil okullarının yönetici ve eğitimcileri katılım gösterdi.
Sempozyumun açılış konuşmaları Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Pınar Güzel Gürbüz ile Rektör ve Sempozyum Onursal Başkanı Prof. Dr. Rana Kibar tarafından yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Rana Kibar açılış konuşmasında, “Düzenlediğimiz sempozyum, yabancı dillerde eğitim veren yüksek okullarımızın bir araya gelerek deneyimlerini paylaşması, güncel gelişmeleri tartışması ve birbirinden öğreneceği yeni stratejileri keşfetmesi adına önemli bir platform sağlıyor. Ülkemizin küresel arenada daha etkin bir rol oynaması ve uluslararası ilişkilerde daha güçlü bir konuma gelmesi, öncelikle dil becerilerimizin ve kültür anlayışımızın geliştirilmesine bağlıdır.” İfadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti;
“Bugün, sadece bilgiye erişim değil, aynı zamanda bu bilgiyi etkili bir şekilde iletebilme yeteneği de hayati bir öneme sahiptir. Yabancı dillerde eğitim veren yüksek okullarımız, öğrencilerimize sadece dilbilgisi kurallarını öğretmekle kalmayıp, aynı zamanda kültürler arası anlayışı, iletişim becerilerini ve küresel perspektifi geliştirmeleri için de bir fırsat sunmalıdır.
Bu sempozyum, bu hedeflere ulaşma yolunda attığımız adımları bir araya getirme ve geleceğe dair vizyon oluşturma amacını taşımaktadır. İnancım odur ki, bu etkinlikte paylaşılacak deneyimler, yeni projelerin yeşermesine ve yabancı dillerde eğitim kalitesinin artmasına önemli katkılarda bulunacaktır.”
Oturum moderatörlüklerini Öğr. Gör. Aylin Atacan, Öğr. Gör. Sinem Atamsoy Koşar, Öğr. Gör. Sibel Çalışkan, Öğr. Gör. Serap Durmuş ve Mustafa Ertam’ın üstlendiği Sempozyum kapsamında; uluslararasılaşma, kur sistemi, idari işler, yapay zekâ uygulamaları, çevrimiçi öğrenme ve mesleki gelişim başlıkları altında eş zamanlı oturumlar gerçekleştirilerek sunumlar ve paneller aracılığı ile sempozyuma katılan Yüksekokullar arasında bilgi alışverişi sağlanmış oldu.
Oturumların ardından; sahada karşılaşılan güçlükler ve olası çözümler gibi konuların katılımcılar tarafından değerlendirilerek gelecek süreçteki planlamalar için yabancı dil eğitim alanına dair yol haritası önerisi ortaya konuldu ve soru-cevap bölümü ile oturumlar tamamlandı.
Sempozyumu iki yıl düzenleyerek geleneksel hale getiren MCBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu, ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapma hedefi ile Sempozyum Bayrağını aday üniversiteler arasından anket oylaması ile seçilen Yaşar Üniversitesi’ne teslim etti.
Sempozyum konuşmacılara, sponsorlara ve düzenleme kuruluna teşekkür ve hediye takdimi ile sona erdi