MCBÜ Yürütücülüğünde Düzenlenen “Şanlıurfa Bilim Şenliği” Açılış Töreni Gerçekleşti

İlan Tarihi:26.05.2023 16:45:00
Güncelleme Tarihi:26.05.2023 16:46:00
 

TÜBİTAK 4007 Bilimle Güçlenen Şanlıurfa: Depreme Dayanıklı Gelecek teması ile düzenlenerek Manisa Celal Bayar Üniversitesi yürütücülüğünde hayata geçen “Şanlıurfa Bilim Şenliği” Açılış Töreni, Şanlıurfa Fuar Merkezi’nde gerçekleşti.

Şanlıurfa Bilim Şenliği Açılış Töreni, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, protokol üyeleri ve çok sayıda davetlinin katılımlarıyla gerçekleşti.

Şenlik programının açılışı katılımcılara güzel dakikalar yaşatan Şanlıurfa Bilim Sanat Merkezi öğrencisi üç minik öğrencinin verdiği piyano resitali ile başladı. Protokolün konuşması ile devam eden şenlikte katılımcılara hitap eden Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, çocukların çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde yetiştirmenin gerekliliğine değinerek “Bu tür programlarda çocuklarımızı çağın ihtiyaçların uygun şekilde yetiştirmek için maddi ve manevi ilimlerle bezenmiş çağın ihtiyacına uygun şekilde hayat yolculuğu yapması konusunda çocuklarımızı yetiştirmek bizim boynumuzun borcu. Bu proje de bu zamanın ruhuna çok uygun.” açıklamalarında bulundu.

Açılış Töreninde konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç “Üniversite olarak bizler bir yandan eğitim-öğretim faaliyetlerimizi yürütüyor, bir yandan nitelikli insan kaynağı oluşturuyor ve öte yandan da bilimsel-teknolojik araştırma ve geliştirmelere devam ediyoruz. Tüm bunları yaparken insanımıza ve öğrencilerimize bir hizmet sunmuş oluyoruz.” ifadelerini kaydederek “6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından bir kez daha anladık ki bilim hayatımızın her yerinde olmazsa olmaz öneme sahip. Şenlikte yer alacak bilim atölyelerimizde olabildiğince fazla sayıda uygulamaya yer verdik. Özellikle fen bilimleri, mühendislik, robotik kodlama, ingilizce, tarih, geometri, programlama atölyelerinde alanlarında uzman ekiplerle destek olmaya geldik.” dedi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç sözlerine “Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Harran Üniversitesi, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, STEM Eğitimcileri Derneği ve Proje ekibinde yer alan tüm ekibe, teşekkür ediyorum.” şeklinde son verdi.

Bilim ve teknoloji ile afet farkındalığını geniş toplum kitlelerine yayabilmek, katılımcılara yaparak yaşayarak öğrenme deneyimi yaşatabilmek, bilim-teknoloji-afet arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla aktarılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen “Şanlıurfa Bilim Şenliği” nde katılımcılar, şenlikte yer alacak olan Atölye Eğitimleri, Gözlem, Sergi, Sahne Gösterileri, Tematik Bilim Oyunları, Sanatsal Faaliyetler, Yarışmalar, Seminerler, Paneller, Öğretmen Eğitimleri ve Söyleşiler gibi farklı türlerdeki etkinlikler sayesinde kendilerine bilgi birikimi sağlayacaklar.

Şanlıurfa Bilim Şenliği’nde mühendislik, STREAM, sanat, coğrafya, matematik, teknoloji tasarım, robotik kodlama, fen bilimleri, İngilizce, astronomi, edebiyat, tarih, geometri, programlama, yapay zekâ gibi konular başta olmak üzere çok sayıda alandan 30’u aşkın etkinliğin gerçekleştirilmesi beklenmekte.

Açılış Töreni, protokol üyelerinin şenlik stantlarını ziyaretleri ile son buldu.

 

 


912 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_şanlıurfa bilim şenliği_rektör prof. dr. ahmet ataç _5_ mcbü_şanlıurfa bilim şenliği_rektör prof. dr. ahmet ataç _6_ mcbü_şanlıurfa bilim şenliği_rektör prof. dr. ahmet ataç _4_ mcbü_şanlıurfa bilim şenliği_rektör prof. dr. ahmet ataç _1_ mcbü_şanlıurfa bilim şenliği_rektör prof. dr. ahmet ataç _3_ mcbü_şanlıurfa bilim şenliği_rektör prof. dr. ahmet ataç _2_ mcbü_şanlıurfa bilim şenliği_rektör prof. dr. ahmet ataç _7_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
912
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası