EN

MCBÜ, Cornell Üniversitesi ve ABD Tarım Bakanlığı İş Birliği’ndeki Proje Desteklenmeye Hak Kazandı

İlan Tarihi:10.10.2024 16:38:00
Güncelleme Tarihi:11.10.2024 08:44:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hilal Betül Kaya Akkale’nin, Prof. Dr.Adam Bogdanove (Cornell Üniversitesi, ABD) ve Dr.Lance Cadle-Davidson (ABD Tarım Bakanlığı, USDA) iş birliği ile hazırladıkları“Reduced Susceptibility To Powdery Mildew By Precision Gene Editing” başlıklıproje, “New York Wine and Grape Foundation” tarafından destek almaya hak kazandı.

Projede hem ülkemiz hem de dünya genelinde bağcılık sektöründe büyük verim kaybına sebep olan külleme hastalığına dayanıklılığın arttırılması için farklı genom düzenleme yöntemleri kullanılarak proje ekibi tarafından asmada yeni keşfedilen duyarlılık genlerinin nakavt edilmesi hedeflenmektedir.

Bu proje ile, bağcılık sektöründe pestisit kullanımının azaltılması yoluyla sürdürülebilir üretime önemli katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

IMG_4233