EN

 MCBÜ’lü Akademisyenler İzmir Körfezi Bilim Kurulunda

İlan Tarihi:8.10.2024 16:23:00
Güncelleme Tarihi:8.10.2024 16:24:00
 

İzmir körfezinde toplu balık ölümleri ile zirveye çıkan kirliliği müdahale süreci başladı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından körfezi temizleme yol ve yöntemlerini belirleyecek “İzmir Körfezi Bilim Kurulu” oluşturuldu.

Bilim Kurulunda Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. B. Gültekin Sınır ve Biyoloji Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ergün Taşkın yer aldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkanlığında "İzmir Körfezi Koordinasyon Kurulu" toplantısı yapılarak, Bilim Kurulu üyeleriyle çalışma gruplarının oluşturulması ve acil, orta ve uzun eylem planlarının hazırlanması kararlaştırılmıştı.

35 bilim insanından oluşan kuruldan ‘Atıksu Altyapısı ve Derelerin İyileştirilmesi’, ‘Denizel Ekosistemin Değerlendirilmesi ve İyileştirilmesi’ ve ‘İklim Değişikliği ve Modelleme Çözümleri’ olmak üzere 3 alt çalışma grubu oluşturuldu. Bu alt gruplar bir araya gelerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın katılımlarıyla açılış toplantısını gerçekleştirdi.


567 görüldü.    1 Paylaşıldı
MCBÜ’lü_ Akademisyenler İzmir Körfezi Bilim Kurulunda  _4_ MCBÜ’lü_ Akademisyenler İzmir Körfezi Bilim Kurulunda  _6_ MCBÜ’lü_ Akademisyenler İzmir Körfezi Bilim Kurulunda  _1_ MCBÜ’lü_ Akademisyenler İzmir Körfezi Bilim Kurulunda  _3_ MCBÜ’lü_ Akademisyenler İzmir Körfezi Bilim Kurulunda  _2_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
567
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası