Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Onkoloji Ek Binası Açılış Töreni Gerçekleşti

İlan Tarihi:13.03.2024 10:59:00
Güncelleme Tarihi:13.03.2024 11:39:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Onkoloji Ek Binası tören ile açıldı.

Manisa Valisi Enver Ünlü, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, protokol üyeleri, sağlık çalışanları ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşen açılış töreni, Uncubozköy Sağlık Yerleşkesi Hafsa Sultan Hastanesi Onkoloji Ek Binası fuayesinde gerçekleşti.

MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, Hafsa Sultan Hastanesi hakkında genel bilgiler vererek başladığı konuşmasında, “Kemoterapi hizmetlerimiz tamamen el değmeden steril koşullarda otomatik ve robotik sistemle sunulmaktadır. Hastanemiz Türkiye’de robotik sistemle kemoterapi hazırlayan ilk hastanedir. Onkoloji Ek Binasının yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar yaptığı konuşmada açılışı yapılan onkoloji hastanesinin bölgedeki sağlık hizmetlerinde önemli bir dönüm noktasını temsil ettiğini ifade ederek, “Onkoloji hastanemiz, kanser hastalarına en iyi sağlık hizmetini sunmak için son teknolojiyle donatılmıştır. Burada kullanılan tıbbi cihazlar ve teknolojik altyapı, en güncel tedavi yöntemlerini uygulamamıza olanak tanıyacaktır. Ayrıca, hastanemizde bulunan 9 poliklinik odası, kanser hastalarının sağlık durumlarını takip etmek ve tedavi planlarını oluşturmak için önemli bir kaynak olacaktır” ifadelerini kullanarak Hafsa Sultan Hastanesi bünyesindeki onkoloji hastanesinin sadece tedavi odaklı bir tesis değil, aynı zamanda insan merkezli bir yaklaşımı benimsediğini vurgulayan Rektör Kibar, “Hastalarımızın fiziksel, duygusal ve ruhsal ihtiyaçlarını karşılamak için palyatif bakım hizmetleri sunulmaktadır. Bu sayede, hastalarımızın yaşam kalitesini artırmayı ve acılarını hafifletmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Kibar, bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi: “Manisa Celal Bayar Üniversitesi yönetimi, sağlık çalışanları ve tüm destek verenler, bu önemli tesisin hayata geçirilmesinde büyük bir rol oynamışlardır. Ayrıca, bu hastanede görev yapacak olan sağlık personeline başarılar diliyorum. Sizler, hastalarımıza umut ve sağlık sunacak olan kahramanlarımızsınız.

Bu hastane sadece bir tesis değil, aynı zamanda bir toplumun sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak bir merkezdir. Tüm bölge halkının buradan en iyi şekilde faydalanacağına inanıyorum. Bu vesileyle, tüm hastalarımıza ve ailelerine sağlık dolu günler diliyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Şehrimizin sağlık alanında atılım içinde olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Bu hastanenin kanserle mücadelede önemli bir rol oynayacağına ve şehrimize sağlık alanında büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum” ifadesini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hafsa Sultan Hastanesinin geçmişini yakinen takip etiğini ifade ederek, “Türkiye sağlık sektörü, sağlık kurumlarımız dünyaya örnek bir başarı ortaya koymuşlardır” dedi.

Manisa Valisi Enver Ünlü, “Şifa şehri Manisa’da sağlık alanında yapılan önemli yatırımlar gün geçtikçe birbirini kovalayarak çoğalıyor. Sıhhatli bir bünye için erken teşhis ve erken teşhise dayalı bir tedavi yöntemi çok önemlidir. Bilindiği gibi onkoloji kanser teşhisi konulmuş hastalarımızın tedavi edildiği destek ve bakım hizmetlerinin verildiği önemli bir tıbbi bilim dalıdır. Açılışını gerçekleştirdiğimiz onkoloji hastanemiz ileri teknoloji ve uzman kadroyu buluşturup hastalara en iyi hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Onkoloji hastanemizle birlikte Manisa’mızda yeni bir dönem başlamaktadır” dedi.

Açılış töreni merhum hayırsever Dündar Çiloğlu'nun yakınlarına, ek bina için desteklerinden dolayı teşekkür belgesi verilmesi ve kurdele kesilmesi ile sona erdi.


561 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC6989 _DSC6481 _DSC6618 _DSC6704 _DSC6581 _DSC6754 _DSC6779 _DSC6773 _DSC6788 _DSC6839 _DSC6862 _DSC6879 _DSC6915 _DSC6953 _DSC7037
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
561
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası