Manisa Celal Bayar Üniversitesi JAFLE Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleşti

İlan Tarihi:23.02.2024 11:31:00
Güncelleme Tarihi:23.02.2024 11:36:00

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2021 yılı Erasmus+ Yetişkin Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları faaliyeti kapsamında desteklenen 2021-1-TR01-KA220-ADU-000033446 nolu “The Journey of Unemployed Adults from Financial Literacy to Enterpreneurship (JAFLE)” isimli projenin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Üniversitemizin koordinatör olduğu iki yıl süreli projede E-School (Yunanistan), Formative Footprint (İspanya), Klaipedos Valstybine Kolegijakvk (Litvanya) ve Finansal Okuryazarlık Derneği (FODER) ortak olarak yer almıştı.

Proje kapsamında, konsorsiyum ülkelerinde girişimcilik ve dijital okuryazarlığı içeren yenilikçi bir finansal okuryazarlık eğitim programı oluşturmak ve böylece yetişkinlerin işgücü piyasasına erişim olanaklarını geliştirerek istihdamlarını teşvik etmek amaçlandı. Bu çerçevede finansal okuryazarlık düzeyi düşük olan yetişkinlere eğitim fırsatları sunuldu.

Kapanış toplantısında bir konuşma yapan proje koordinatörü Prof. Dr. Hatice Yurtsever, proje faaliyetleri, projenin başarıları, karşılaşılan güçlükler, proje ile sunulan fırsatlar ve kazanımlar konusunda bilgiler verdi.

FODER Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Öztürk ve Genel Sekreter Melisa Mumcu’nun Türkiye’deki finansal okuryazarlık konusunda bilgiler aktardığı toplantıda, Poznan University of Life Sciences’dan Dr. Lecturer Izabela Kurzawa da Polonya’daki finansal okuryazarlık düzeyi hakkında bilgi verdi.