EN

 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Özbekistan Karakalpak Devlet Üniversitesi ile İş Birliği Protokolü İmzaladı

İlan Tarihi:11.10.2024 13:21:00
Güncelleme Tarihi:11.10.2024 13:24:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Özbekistan Karakalpak Devlet Üniversitesi arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Karakalpak Devlet Üniversitesi arasında öğrenci değişimleri, ortak bilimsel projeler ve üniversiteler arası bilgi ve tecrübe paylaşımını kapsayan akademik iş birliği protokolü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve Karakalpak Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reymov Akhmed Mambetkarimovich tarafından imzalandı.

İki üniversitenin karşılıklı olarak belirlenen alanlarda bilimsel ve eğitim iş birliği gerçekleştireceği protokol çerçevesinde, personel ve öğrencilerin farklı kültürlerle tanışması, yeni diller öğrenerek küresel bakış açılarını geliştirmeleri amaçlanıyor.

İmzalanan ortak protokol hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Kibar, “İş birliklerimize bir yenisini daha ekledik. Protokol kapsamında; öğretim üyesi, araştırmacı, öğrenci ve idari personelin değişimi, ortak araştırmaların ve araştırma sonuçlarının yayınlanmasının teşvik edilmesi, iki kurum arasında yayınların, akademik bilgilerin ve literatürün değişiminin teşvik edilmesiyle birlikte ortak çalışmalar yürüterek önemli bilimsel çıktılar üretmeyi hedefliyoruz. Protokolümüzün faydalı çıktılar üretmesini ve hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Karakalpak Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mambetkarimovich ise “Eğitim faaliyetlerimizde Manisa Celal Bayar Üniversitesinin akademik birikiminden yararlanacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İş birliği anlaşmasının iki üniversite için de faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.


338 görüldü.    0 Paylaşıldı
DSC_3765 DSC_3760 DSC_3769
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
338
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası