EN

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde TBMM’deydi

İlan Tarihi:10.10.2024 15:39:00
Güncelleme Tarihi:10.10.2024 15:43:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni kapsamında Ankara'da TBMM’de düzenlenen programa katıldı.

Numan Kurtulmuş programda yaptığı açıklamada üniversitelerin Türkiye’nin geleceği için taşıdığı stratejik role vurgu yaparak, “Önümüzdeki yüzyılın, sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye’nin yüzyılı olması adına üniversitelerimizin fevkalade büyük ve önemli bir öncü rolü olduğunun altını çiziyorum.” dedi. Üniversitelerin sadece ulusal değil, uluslararası alanda da rekabet edebilme gücüne sahip olması gerektiğini belirten Kurtulmuş, “Üniversitelerimiz rekabetle kendi seviyelerini yukarı çekmek, üniversiteler arası ve devlet kurumlarıyla iş birlikleri sağlayarak akademik kaliteyi yükseltmek, yüksek teknoloji üretim kapasitesini artırmak ve değer üreten kurumlar olmak mecburiyetindedir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında gençlerin büyük hedeflere hazırlanmasının önemine de değinen Numan Kurtulmuş, "Özellikle Türkiye Yüzyılı olarak gördüğümüz bu süreçte, gençlerimizi büyük hedeflere hazırlamamız gerekiyor." diyerek gençlere olan inancını dile getirdi.

Açılış töreni sonunda 2024-2025 akademik yılının tüm üniversitelere hayırlı olması temennisiyle rektörlere başarı dileklerinde bulunan Kurtulmuş, üniversitelerin Türkiye’nin kalkınmasındaki kritik rolünün altını çizdi.

IMG_0516s IMG_0519s IMG_0508s IMG_0515s