EN

Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin İlanından Sonra Manisa’ya Gelişinin 99. Yıl Dönümü Kutlama Töreni Gerçekleşti

İlan Tarihi:10.10.2024 17:04:00
Güncelleme Tarihi:10.10.2024 17:11:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Rektör Vekili Prof. Dr. Oktay Üçer, Manisa Valiliği tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin ilanından sonra Manisa’ya gelişinin 99. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen kutlama törenine katıldı.

Törene, Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Rektör Yardımcısı ve Rektör Vekili Prof. Dr. Oktay Üçer, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Belediye Başkan Vekili Yenal Yıldırım, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, askerî erkan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk’ün Manisa Tren Garı'nda temsili karşılanması ile başlayan program, Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü ve Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunma ile devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Atatürk’ün Manisa’ya gelişlerinde Belediye Başkanı olan Bahri Sarıtepe’nin kent adına hoş geldiniz konuşması ve Mustafa Kemal Atatürk’ün cevabı konuşmasının okunması ile devam eden tören, Fatih Sergi Salonunda düzenlenen “Atatürk Fotoğrafları” sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

_DSC2128 _DSC2373 _DSC2159 _DSC2144 _DSC2239 _DSC2221 _DSC2280 _DSC2409