TÜBİTAK 4007 Bilimle Güçlenen Şanlıurfa Projesi Hayata Geçiyor

İlan Tarihi:7.05.2023 11:10:00
Güncelleme Tarihi:22.05.2023 08:40:00

TÜBİTAK 4007 Bilimle Güçlenen Şanlıurfa: Depreme Dayanıklı Gelecek; bilimi ve teknolojiyi halkla buluşturarak bilimsel anlayışı geniş toplum kitlelerine yaymak, katılımcılara yaparak ve yaşayarak öğrenme deneyimi sunmak ve afet bölgesinde yaşayan çocukların sosyal yaşama uyum sürecini kolaylaştırmak amacıyla Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve STEM Eğitimcileri Derneği başta olmak üzere birçok kurumun iş birliği ile 25-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde TÜBİTAK Bilim Şenliği düzenlenecek.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Görevlisi Mehmet Nuri Öğüt yürütücülüğünde hazırlanan projede depremzedelerin bir araya gelmesi ve deneyimlerini paylaşması ile hem bilim günlerine katılım sağlayacak olan katılımcıların hem de depremzedelerin psikolojik olarak birbirlerine destek olmaları sağlanacak. Aynı zamanda topluma entegre olma aşamasında depremzedelere yardımcı olunması ve katılımcıların da depremzedelerin deneyimlerden yararlanarak kendilerini fiziksel ve psikolojik olarak olası bir felakete karşı hazırlamaları ile bilim günleri kapsamında düzenlenecek olan bilimsel eğlence ve etkinliklerin, depremden etkilenmiş olan zihinleri, afetin stresinden uzaklaştırarak, rahatlamalarına yardımcı olması amaçlanarak depremzedeler için planlanacak etkinliklerin, psikolojik ve fiziksel sağlıklarını iyileştirme açısından büyük faydalar sağlaması hedeflenmekte.

Bunun yanı sıra bilgilendirici seminerler, atölye çalışmaları ve sahne gösterileri gibi etkinlikler aracılığıyla, depremzedelerin doğal afetler hakkında daha fazla bilgi edinmeleri sağlanarak bu sayede, gelecekte benzer afetlerle karşılaştıklarında daha hazırlıklı olmaları ve kendilerini koruma yolları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları da amaçlar arasında yer almakta. Katılımcıların atölyelerde ve sahne gösterilerinde bilimi eğlenceli, eğitici ve etkileşimli bir şekilde deneyimleyerek üretkenliklerinin artması yanı sıra, Bilimle Güçlenen Şanlıurfa: Depreme Dayanıklı Gelecek projesi ile aynı zamanda gençlerin eğitim-öğretim dışındaki zamanlarını da verimli bir şekilde kullanmalarına olanak sağlayacak.

Öğrenciler ilgi duydukları alanlara https://bilimsenligi.mcbu.edu.tr/ üzerinden başvuru yaparak atölye eğitimi alabilecekler.

Proje ile ilgili tüm gelişmeler @bilimsenligi45 sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilecek.

bilim