Tütün Sektörü Temsilcileri Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tütün Eksperliği Yüksekokulunda Bir Araya Geldi

İlan Tarihi:17.05.2022 20:26:00
Güncelleme Tarihi:18.05.2022 00:21:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tütün Eksperliği Yüksekokulu’nun Ege Tütün İhracatçıları Birliği’nin (EİB) katkılarıyla Akhisar Yerleşkesinde düzenlediği ‘Tütün Tarımı ve Yetiştiriciliğinde Yeni Yaklaşımlar’ konulu panelde sektör temsilcileri bir araya geldi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi 30.Yıl Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen panelin açılış konuşmaları Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ve Tütün Eksperliği Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rana Kibar tarafından gerçekleştirildi. Panele Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çetin, Akhisar MYO Müdürü Prof. Dr. Kadir Ay, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Panele konuşmacı olarak katılan Ege Tütün İhracatçı Birlikleri Başkan Yardımcısı Mahru Gürel Ağdanlı, Tütün Eksperleri Dernek Başkanı Servet Yaprak, Philip Morris Türkiye adına Adnan Öndoğan, Socotab Genel Müdürü Yiğit Tuncel ve Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Tütün Mamulleri Daire Başkanı Nail Acet, Doç. Dr. Süleyman Hançerli moderatörlüğünde “Tütün Tarımı, Yetiştiriciliği ve 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” kapsamında önemli mesajlar verdi. 

Panelde, ülkemizde ve dünyada tütün tarımının önemi, tarihsel gelişimi, tütünün işlenmesindeki yeni yaklaşımlar, tütün sektörünün ihracattaki önemli katkısı, modernizasyonun, sürdürülebilirliğin ve iyi uygulamaların tütün tarımındaki önemi, tütün eksperlerinin tütün tarımındaki rolü ve ekicilere sağlanan destekler gibi çok farklı konularda önemli mesajlar paylaşıldı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, Tütün Teknoloji Mühendisi mesleki unvanı ile tütün eksperi yetiştiren dünyadaki tek okul olduklarına dikkat çekti. Rektör Ataç, “Endüstrinin iyi yetiştirilmiş insan istihdamına yönelik adımları atıyor ve gençlerin donanımlı olmaları için her türlü ihtiyacı gideriyoruz. Ülke kaynaklarının verimli kullanılması, en yüksek kazancın elde edilmesi çok kıymetli. Çok kaliteli tütünün yetiştiği bir bölgedeyiz, bize düşen görev tüm paydaşları bir araya getirerek, üretimi arttırmak, ihracatı geliştirmek, çiftçiye ve ekspere destek vererek toplam kaliteyi sağlamaya yardımcı olmaktır. Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak biz bu değerin farkındayız” ifadelerini kaydetti.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise “Ege Bölgesinin ülkenin tarım merkezi olarak anılmasında tütün üretimi ve ihracatının payı büyük. Tütün sektörü hem bölgede sağladığı istihdam hem de yıllık 1 milyar dolara yaklaşan ihracatı ile bölgemizin gurur kaynağıdır. Oryantal tütün üretiminde dünya lideri konumunda olmamız, tütün tarımına ve ticaretine konu olan ülkemizi dünyada çok daha prestijli bir konuma taşımaktadır. Daha yüksek ihracat hedefleri için sürdürülebilir tarım politikalarını uygulamamız gereklidir. Bunun için tarımsal üretimde hem yeni teknikleri takip etmemiz hem de iklim krizine karşı daha yaşanabilir bir dünya inşa etmek ve sistemi doğru bir şekilde dönüştürmek gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

Panele katılan tüm konuşmacılar, çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Kaymakam Sabit Kaya’nın panelistlere plaketlerini sunmasının ardından Tütün Eksperliği Yüksekokulu öğrencileri adına öğrenci temsilcisi Necdet Atağ’ın Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç’a günün anlamına uygun olarak tütün yapraklarından hazırlanmış hediyeyi takdim etmesiyle panel sona erdi.


1936 görüldü.    0 Paylaşıldı
NKN_0821 NKN_0687 NKN_0703 NKN_0716 NKN_0709 NKN_0764 NKN_0741 NKN_0751 NKN_0774 NKN_0739 NKN_0784 NKN_0787 NKN_0793 NKN_0816 NKN_0824
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1936
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası