Yapay Zekâ ve Dijitalleşme Çağında Yeni Bölümlerin Konuşulduğu Toplantı YÖK Başkanı Özvar Başkanlığında Gerçekleşti

İlan Tarihi:6.03.2024 09:15:00
Güncelleme Tarihi:6.03.2024 12:47:00
 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında üniversitelerde açılacak yeni program ve bölümlerin görüşüldüğü toplantı Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsünde gerçekleşti. Toplantıda Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar da yer aldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında üniversitelerde açılacak yeni program ve bölümleri açıkladığı toplantıda yeni bölümlerin açılacağı üniversiteler arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi de yer alıyor.

Halihazırda farklı devlet ve vakıf üniversitelerinde bulunan ‘Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri’, ‘Yazılım Geliştirme’ ve ‘Bilgi Güvenliği Teknolojisi’ bölümlerinin farklı üniversitelerde de açılmasını karara bağladıklarını anlatan Özvar, bunlara ilaveten 2 yeni lisans programının açılmasına karar verdiklerini belirtti. Özvar, lisans seviyesinde açılması planlanan yeni bölümlerin ‘Veri Bilimi ve Analitiği’ ile ‘Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi’ olduğunu açıkladı.

Özvar, çalışma grubunun önerilerini değerlendirdiklerini ve yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında üniversitelerde 2’si ilk kez olmak üzere 5 lisans ve tamamı yeni 12 ön lisans programı açılmasına karar verdiklerini ancak ilerleyen günlerde program sayısının artacağını belirtti.

Prof. Dr. Özvar, lisans ve ön lisans programlarının açılacağı üniversiteleri ise şöyle sıraladı:

“Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi.”


714 görüldü.    0 Paylaşıldı
IMG_5960s IMG_5115 IMG_5080 IMG_5640 IMG_5982 IMG_5960
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
714
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası