"Akademisyenlere Yönelik Girişimcilik Eğitimi" sertifika töreni yapıldı

İlan Tarihi:19.11.2018 03:27:00
 
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi adına Dr. Öğr. Üyesi Özlem Uzun Araz ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Ilgın tarafından hazırlanan, Zafer Kalkınma Ajansı 2017 Teknik Destek Programına kabul edilen "Akademisyenlere Yönelik Girişimcilik Eğitimi", 10-13 Eylül 2018 tarihleri arasında Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Katılımcıların KOSGEB onaylı sertifikaları, 16 Kasım 2018 tarihinde Rektörlük Seminer Salonunda düzenlenen sertifika töreni ile verildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Türk ve Manisa KOSGEB İl Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç katıldı. 
 
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Türk törende yaptığı konuşmada; ileri teknoloji alanında geliştirilecek yeni ürünlerin ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu ve Mühendislik Fakültesi olarak akademisyenleri girişimcilik konusunda motive etmeyi önemsediklerini belirterek, proje için başta Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi olmak üzere, KOSGEB Manisa İl Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç'a, Zafer Kalkınma Ajansına, proje yürütücülerine ve eğitime katılan öğretim üyelerine destekleri için teşekkür etti.
 
Manisa KOSGEB İl Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç, KOSGEB ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi arasındaki işbirliklerini çok önemsediklerini vurguladı. 2019 yılından itibaren KOSGEB olarak ileri teknoloji ürünleri üreticilerini yoğun şekilde destekleyeceklerini, özellikle de Teknoparklarda işletme kuran akademisyenlere yönelik farklı desteklerin açılacağını belirterek, böyle bir projenin parçası olmaktan duydukları mutluluklarını ifade etti.
 
Bu projenin, Üniversitemizin girişimcilik ve yenilikçilik endeksine katkı sağladığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi üniversite olarak ileri teknoloji üretmemiz gerektiğini ve üniversite bünyesinde yapılan AR-GE faaliyetlerinin ürüne dönüştürülmesini önemsediklerini belirtti. Görevde oldukları süre boyunca Üniversitemizin girişimcilik ve yenilikçilik faaliyetlerini artırmak için her türlü projeye destek olduklarını, akademisyenlerin bu konuda faaliyetlerini artırmaları için birçok teşvik mekanizmasını hayata geçirdiklerini belirtti. Prof. Çelebi, "Üniversitemiz konum olarak çok avantajlı bir durumda. Tarımı ve sanayisi güçlü, her bakımdan zengin bir şehirde, Manisa'da bulunuyor ve bir metropolün yanı başında. Dolayısıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesinin bir mazereti yok. Ama ben arzu ettiğimiz hızda bir zihniyet değişimini sağlayamadığımızı görüyorum. Bununla ilgili tedbirlerimizi aldık. Üniversitemizin akademik yükselme, atama kriterleri şimdiye kadar hiç değişmemiş. Bunu biz değiştirdik. Ancak ne yazık ki üniversite-sanayi işbirliği eko sistemine hâlâ birçok arkadaşımızı dahil edemediğimizi görüyorum. Sizler işte bu bakımdan örneksiniz. Böyle bir sertifika programına dahil olmuşsunuz. Bizim artık sadece derse giren, makale yayını yapan değil, aynı zamanda sanayi ile birlikte çalışan ve kendi firmasını kuran girişimci akademisyenlere ihtiyacımız var. Yavaş yavaş firmalarını kuranlar var ama bu sayıyı artırmamız gerekiyor. Dolayısıyla ben sizleri böyle bir işin içinde olmanız, buna önem vermeniz, zaman ayırmanız nedeniyle tebrik ediyorum. 
 
Ülkemizi ileriye taşıyan iki kesim var, girişimciler ve yenilikçiler. İşte yenilikçi olma vasfınızla siz, girişimci olma özelliğine de sahip olduğunuzda çok daha başarılı ve güzel işler yapabileceksiniz. Bu konuda belli avantajlar, destekler, imkânlar var. KOSGEB'in destek rakamları oldukça büyük. Teknokentte sağlanan imkânlar, teşvikler var. Her türlü girişimcilik, yatırımcılık, yenilikçilik iklimi hazır. Bizim bu iklime üniversite olarak katılmamız gerekiyor. KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürü Oğuz Kılınç'a özellikle teşekkür ediyorum, çünkü Üniversitemizle çok yakın bir çalışma içerisinde. Birlikte çalışıyoruz, birbirimiz anlıyoruz ve birbirimize destek oluyoruz. Çünkü ortak hedefimiz, Türkiye'nin ilerlemesi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Türk'e, destekleri için Zafer Kalkınma Ajansına, Doç. Dr. Pınar Mızrak Özfırat'a, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Uzun Araz'a ve eğitime katılanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu. Üniversitemiz ile KOSGEB arasında imzalanan protokol ile bu tarz eğitimlerin sayılarının artarak devam edeceğini belirtti.
 
Ardından, eğitime katılan akademisyenlerin sertifikaları takdim edildi.

871 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC6372 _DSC6397 _DSC6391 _DSC6375 _DSC6399 _DSC6409 _DSC6403 _DSC6412 _DSC6416 _DSC6419 _DSC6420 cfvucag1 es05luvb _DSC6425 likeduh2 wuv10tmb zzq5luay
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
871
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası