3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, MCBÜ Engelliler Dayanışma ve Koordinasyon Koordinatörlüğü, İnsan Haklarını Güçlendirme ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Beyazay Derneği Manisa Şubesi işbirliği ile "Engellilere Yönelik Tutumlar” ve “Engellilerle İletişim" Eğitim Semineri, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Etkinliğe Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Prof. Dr. Kıvanç Günhan, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Mustafa Feridun Gülgeç, İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Nuri Özgün, Türkiye Beyazay Derneği Manisa Şube Başkanı Fisun Kumbaracı, MCBÜ Engelliler Dayanışma ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi M.Özhan Kalaç, İnsan Haklarını Güçlendirme ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yrd. Dr. Öğretim Üyesi Seda Seyman ile kamu kurum temsilcileri, STK temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Etikinliğin açılış konuşmaları MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ve Türkiye Beyazay Derneği Manisa Şube Başkanı Fisun Kumbaracı tarafından gerçekleştirildi.
Kumbaracı konuşmasında “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü geride bıraktık. Beyazay ailesi olarak engelli kardeşlerimizle yalnızca 3 Aralık’ta değil her zaman yan yana gönül gönüleyiz. Bugün burada “Sivil toplum-üniversite-kamu” iş birliğinin güzel bir örneği, bir çıktısı olarak bir aradayız.” İfadelerini kullanarak “Bugünkü konumuz, sevgi ve ilgiyle kurulan doğru iletişim. Sağlam bir temel üzerine kurulan her şeyde başarının kaçınılmaz olduğu muhakkak. Başardığımızda mutlu olacağımız ve mutlu edeceğimiz de…
Beyazay ailesi olarak bu mutluluk hareketinin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz. Başarmak, mutlu olmak ve mutlu etmek üzere burada bulunduğunuz düşüncesiyle hep birlikte başarıp, engelleri aşmayı diliyorum. ”dedi.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, “Engelli-engelsiz her insanın toplum içerisinde eşit rol üstlenmesi ve etkin bir şekilde yaşaması en temel haktır. Çeşitli engellerine rağmen hayat mücadelesinin içinde yer alan, ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için güç kaynağıdır. Sahip olduğumuz değerler de kardeşliği, dayanışmayı, bir ve beraber olmayı salık vermektedir. Engellilerimizin yaşam becerilerini geliştirerek, kendi kendilerine yetebilmeleri, eğitim imkânlarından yararlanabilmeleri, istihdam edilebilmeleri, diğer bireylerle iyi ilişkiler içinde olabilmeleri toplumlar için çok önemlidir. Bu nedenle engellilerimizin toplumla bütünleşebilmeleri sağlanmalıdır.” ifadelerini kaydetti.
Açılış konuşmalarının ardından ASHB Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Canan Aktaş “Engellilere Yönelik Tutumlar” ve “Engellilerle İletişim” konularında eğitim verdi.
Etkinlik, Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç’ın Uzman Canan Aktaş’a teşekkür belge takdimi ile sona erdi.