MCBÜ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nde Mezuniyet Sevinci

İlan Tarihi:13.06.2024 14:28:00
Güncelleme Tarihi:13.06.2024 14:40:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı 3. Dönem Mezuniyet Töreni, Sağlık Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Mezuniyet Törenine Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Rektör Yardımcıları Ahmet Çetin, Oktay Üçer, akademik ve idari personel, aileler ve öğrenciler katıldı.

Program fakülte birincisi Kerim Beytullah Tezcan’ın mezunlar adına yaptığı bir konuşma ile başladı.

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Dilmaç, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri mezuniyet töreninde Mimarlık Bölümünden de mezun verdiklerini ifade ederek, tüm mezun olan öğrencilerin mezuniyetlerinin hayırlı, yollarının açık olmasını diledi.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, öğrencilerin insan hayatında güzel anılar biriktirdiği en özel zaman dilimlerinden biri olan üniversite öğrenim hayatının sonuna gelmiş bulunduklarını belirterek, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi olarak öğrencilere bu dört yıllık eğitim ve öğretim hayatları boyunca en üst düzeyde eğitim vermeye çalıştıklarını söyledi.

Ailelerin en gururlu günlerinden birini yaşadıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Kibar konuşmasında şunları söyledi: “Her anne babanın en büyük hayallerinden biri çocuğunun iyi bir meslek sahibi olmasıdır. İşte bugün bu haklı gururu yaşama gününüz. Genç mimarlarımız ve müzisyenlerimiz. Her biri alanında oldukça yetkin, bundan sonrasında en üst düzeyde hizmet edecek bir donanımla bugün okulumuzdan mezun oluyorlar.  Dört yıl önce bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı alanlarında uzman olarak sizlere geri veriyoruz. Hepinizi tebrik ediyor, hayırlı olsun diyorum.

Sevgili mimarlarımız, bundan sonra hayal ettiklerinizi gerçekleştirmek için önünüzde uzun bir yaşam var. İnsanların hayatlarına dokunmaya, onların hayatlarına kalıcı imzalar atmaya yetkin birer mimar olarak sizleri üniversitemizden gönderiyoruz. Her birinizin hayallerinizin de ötesinde çok güzel projelere imza atacağınıza inanıyoruz. Ve müzik bölümünden mezun olan çok kıymetli öğrencilerimiz, sanatın evrensel olmasını özellikle de müziğin insanları birleştirici etkisini her zaman en üst düzeyde uygulayacağınıza şimdiye kadar olan etkinliklerde bizler şahidiz. Bundan sonra da çok daha güzel işlere imza atacağınıza yürekten inanıyoruz.  Mezuniyetiniz hayırlı, yolunuz ve bahtınız açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun.”

Dereceye giren öğrencilerin başarı belgelerini ve tüm mezun öğrencilerin mezuniyet belgelerini alması ile devam eden program, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzik dinletisinin ardından kep atma ile sona erdi.

_DSC8013 _DSC7693 _DSC7695 _DSC7688 _DSC7710 _DSC7774 _DSC7728 _DSC7772 _DSC7802 _DSC7807 _DSC7814 _DSC7869 _DSC7868 _DSC7872 _DSC7859 _DSC7957 _DSC7999 _DSC7982