MCBÜ İşletme Fakültesi 2023-2024 Mezuniyet Töreni Görkemli Bir Şekilde Kutlandı

İlan Tarihi:12.06.2024 08:47:00
Güncelleme Tarihi:12.06.2024 09:00:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi Mezuniyet Töreni Sağlık Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

Törene Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mesut Doğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Çetin, Prof. Dr. Oktay Üçer, Genel Sekreter Erhan Doğan, protokol üyeleri, akademik ve idari personel, davetliler, aileler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende fakülte birincisi Dursun Gökalp Yıldız mezunlar adına bir konuşma yaptı.

İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Yurtsever fakülte hakkında kısa bilgi vererek başladığı konuşmasında, “Sevgili anne ve babalar dört yıl önce bizlere verdiğiniz evlatlarınızı bizler elimimizden gelen en yüksek gayreti göstererek yetiştirmeye çalıştık. Öğrencilerimizi kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu alanda yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayacak bir şekilde yetiştirmek için önemli bir gayret sarfettik.

Sevgili öğrenciler, bugün dört yılın emeğini taçlandırdınız. Başarı asla tesadüf değildir. Kolay elde edilmez. Bu zorlu yolculuğun sonunda hak ettiğiniz başarıyı kutlamak üzere bir araya geldik. Öncelikle aileniz için kendiniz için bu ülkeye karşı sorumluluklarınız olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. Atatürk’ün dediği gibi ‘Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar.’ Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve fakültemiz olarak bizleri de gururlandıracaktır. Umarım sizler için fakültemizi bir yuva yapmayı başarabilmişizdir. Hepinizin yolu her zaman açık ve aydınlık olsun” ifadesini kullandı.

Şehzadeler İlçe Belediye Başkanı Gülşah Durbay, kendisinin de Manisa Celal Bayar Üniversitesi mezunu olduğunu ifade ederek, “Geleceğin yönetici ve girişimci adayları sevgili gençler, yıllarca verdiğiniz emeğin sonucunda bugün sizleri mezun etmek için burada toplanmaktan dolayı mutluluğumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Üniversitemiz Ege’nin en büyük üniversitelerinden biri olmakla birlikte ülkemizin dört bir yanında mezun verdiği öğrencilerinin başarıları ile de bilinmektedir. Bugün mezun olan genç arkadaşlarımda bundan böyle iş hayatının dinamikleri içerisinde kariyerlerine devam edecek, ülkemiz ekonomisine önemli katkılar, kazanımlarda bulunacak. Her birinizin alanlarında donanımlı, problem çözebilen yöneticiler, girişimciler olacağınıza canı yürekten inanıyorum.

Sevgili genç arkadaşlarım, ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyen bağımsızlık mücadelemizin kahramanı Başkomutan ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet etmiş olduğu Cumhuriyeti çok çalışarak muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağınıza inancım tamdır. Yolunuz açık olsun. Bu yolda sizlere ışık olan hocalarınıza ve ailelerinize teşekkürü bir borç biliyorum. Tüm yaşamınız boyunca başarılar diliyorum” diye konuştu.

Filistin meselesine değinerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Rana Kibar konuşmasına şöyle devam etti: “Kıymetli aileler dört yıl önce bizlere emanet olarak verdiğiniz çocuklarınızı bugün sizlere değerli öğretim üyesi kadromuzla her birini alanında uzman donanımlı birer meslek sahibi olarak yetiştirdik ve bugün sizlere geri veriyoruz. Onların bu başarılarıyla ne kadar gurur duysanız azdır. Bugün yaşadığımız bu gurur sebebiyle her birinizi tebrik ediyorum.

Akademik ve idari personellere de verdikleri emek için teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Kibar, Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak bugün 130 civarında mezun öğrencimizi ilgili alanlardaki sektöre mezun olarak vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bizler öğrencilerimize son derece güveniyoruz. Öğrencilerimizi bundan sonraki yaşamlarında sadece mesleki alanda karşılaşacakları zorluklara değil hayat mücadelelerinde de karşılaşacakları tüm zorluklarla mücadele edebilecek donanımda mezun ediyoruz.

Sevgili gençler, köklü bir gençlik güçlü gelecek demektir. Bizler son derece köklü bir geçmiş olan bir milletiz. Ecdadımızdan aldığımız güçle yarınlar için daha çok çalışarak Türkiye yüzyılına yakışır şekilde bu vatana millete devlete hizmet edeceğinizden şüphemiz yoktur. Bizler sizlerin öğrenim hayatına olduğu gibi bundan sonraki hayatınızda da yanınızdayız. Manisa Celal Bayar Üniversitesinin kapıları ve bizlerin gönülleri her zaman sizlere açık. Bundan sonraki yaşamınızın sağlıklı, mutlu ve huzurlu geçmesini diliyorum. Mezuniyetinizin hayırlı olmasını diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık Allah yar ve yardımcınız olsun.”

Dereceye giren öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi ile devam eden program, tüm mezunların mezuniyet belgelerini almalarının ardından kep atma ile sona erdi.


536 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC7261 _DSC7028 _DSC7039 _DSC7050 _DSC7042 _DSC7067 _DSC7079 _DSC7118 _DSC7035 _DSC7134 _DSC7140 _DSC7145 _DSC7148 _DSC7168s _DSC7184s _DSC7205 _DSC7239
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
536
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası