EN

 MCBÜ Soma Meslek Yüksekokulu Mezun Öğrencilerini Bilgi ve Kazanımlarla Uğurladı

İlan Tarihi:7.06.2024 11:45:00
Güncelleme Tarihi:7.06.2024 11:54:00
 

Soma Meslek Yüksekokulu 29. Dönem Mezuniyet Töreninde, 280 mezununu hayata uğurladı. Soma Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinde düzenlenen programa Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, protokol üyeleri, kurum ve kuruluşların yetkilileri, aileler, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı. 

Mezuniyet Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Meslek Yüksekokul birincisi Engin Cömert’in mezunlar adına yaptığı konuşması ile başladı.

Soma Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayla Tekin yaptığı konuşmasında; “Konuşmama başlamadan önce, vefatı nedeniyle kaybettiğimiz, haberiyle ciğerimizi yakan Elvin hocamızı burada anmak istiyorum. Mezun olacak öğrencilerimizde kendisinin çok emeği var.  Kendisine Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Bugün burada yetiştikleri alan başta olmak üzere, sahip oldukları niteliklerle Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin yarınlara yürüyüşünde yolları aydınlatan cevherler olacak, pırıl pırıl genç beyinleri, genç yürekleri, genç nefesleri mezun etmek için toplandık. Bu sebeple mutluyuz, bu sebeple gururluyuz.” İfadelerini kullanarak, “Sevgili Öğrencilerimiz! Bugün yaşamınızda yeni bir dönem başlıyor. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya için çalışın. Üyesi olmaya hak kazandığınız Soma Meslek Yüksekokulu ailesine hoş geldiniz. Şimdi ülkeniz ve kendiniz için sorumluluk alma zamanı. Mutluluk, sağlık ve başarı dileklerim sizlerle. Diplomalarınız umutlarınıza yol olsun, yolunuz açık olsun.” dedi.

Soma Belediye Başkanı Sercan Okur ise, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda ardınıza bakmadan büyük bir inançla yürüyeceksiniz, sizlere inancımız tamdır. Uzun ve zorlu bir yolculuğun sonunda gösterdiğiniz azim ve kararlılık için hepinizi tebrik ediyorum. Üniversite yıllarında sadece kitaplardan değil, hayattan da pek çok ders öğreniliyor. Gelecek sizlerin ellerinde şekillenecek, hayallerinizin peşinden gitmekten vazgeçmeyin. Mezuniyetin bir son olduğu kadar yeni bir başlangıcın da habercisi olduğunu unutmayın. Değerli öğrencilerimiz, yolunuz açık, şansınız bol olsun” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar Manisa Celal Bayar Üniversitesinin 15 fakülte ve 15 Meslek Yüksekokulundan oluşan büyük bir aile olduğunu vurgulayarak, “Bu yıl tüm mezuniyet törenlerine iştirak etmeye gayret ettik. Öğrencilerimiz ve ailelerimiz başta olmak üzere, hocalarımızın ve bizlerin bu mutlu gününde bir araya gelmek istedik. Bugün Soma'da çok kıymetli protokol üyelerimizin burada olması bizleri de ayrıca mutlu etti. Kendilerine katılımlarından dolayı öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Ayla hocamın da ifade ettiği gibi bu yılın başında kaybettiğimiz öncelikle Elvin hocamızı, 10 yıl önce madende meydana gelen göçükte hayatlarını kaybeden 301 madencimizi rahmetle anıyorum. Onlara Allahtan rahmet ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum.

Ve değinmeden geçemeyeceğim, hepimizi yaklaşık 8 aydır ziyadesiyle üzen başka bir konu, Filistin konusu. Ekim ayında başlayan, artık bir soykırım bir insanlık zulmü haline gelmiş olan bu olayın bir an önce sona ermesini istiyoruz. Yaklaşık 20 bin çocuğun ve 10 binlerce insanın katledildiği başta Gazze ve Refah olmak üzere Filistin’de yaşananları lanetle kınıyoruz ve onlara ah ediyoruz, izlediğimiz bu görüntüleri unutmayacağız ve unutturmayacağız” ifadesini kullandı.

Sektörün özellikle maden ve enerji sektörünün her kademesine donanımlı mezunlar yetiştirdiklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Kibar şunları dile getirdi: “Mezunlarımızın bu mutlu gününü yaşamasının temel mimarlarına teşekkür etmek istiyorum. Öncelikle çok kıymetli aileler, onların, alanlarında uzman birer meslek sahibi olmasını, devlete hizmet etmek üzere yetiştirilmesini arzu ettiniz. Onları çok değerli öğretim üyesi kadromuzla alanında yetkin, oldukça donanımlı bir şekilde mezun ediyor ve sizlere geri veriyoruz. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Öğrencilerimize öğrenim hayatları boyunca destek olduğunuz için öncelikle sizlere teşekkür ediyorum.

Sevgili gençler, bugün aldığınız diplomalarla hayata umutla ve güvenle bakabilirsiniz.  Bizler köklü ve güçlü bir geçmişi olan bir ecdadın torunlarıyız. Ecdadımızdan aldığımız bu mirası, Soma Meslek Yüksekokulu’nda aldığınız eğitimle sahip olduğunuz tecrübe ve deneyimle sizden sonraki nesillere en güzel şekilde taşıyarak emanet edeceğinize inanıyoruz. Sizlerin bu eğitim sürecinde üzerinizde ziyadesiyle hakkı olan öncelikle ailelerinize sonra hocalarınıza, son olarak da sizlerin bu mutluluğu yaşamasında en büyük katkısı olan devletimize karşı olan sorumluluklarınızı asla unutmayın. Bundan sonraki yaşamımızın sağlık mutluluk huzur ve başarı dolu geçmesini diliyorum.”

Soma Kaymakamı Fatih Akkaya ise şunları söyledi: “Yeni mezunlarımız yepyeni başlangıçlar yapacaksınız. Sizler için hayat daha yeni başlıyor. Hür olan aklınızla, edindiğiniz bilgi ve kazanımlarla önce kendinize sonra kuracağınız ailelerinize ve ülkenize iyi hizmetler etmenizi temenni ediyorum. Diploma çok şey ama her şey demek değil. Gerçekten siz gittiğiniz yerde hayata tutunuşunuzla fark yaratırsanız bence diplomanın, mezun olduğunuz okulun ya da şehrin hiçbir farkı olmayacak. Farkı siz yarattıklarınızla karakterinizle, çalışkanlığınızla ortaya çıkartacaksınız. Amirlerinizin, patronlarınızın gözünde en kıymetli diploma sahiplerinden daha değerli olacaksınız.”

Törende, dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve tüm öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi. Tören, mezun öğrencilerin tekniker andını okunması ve mezuniyetin simgesi olan keplerin havaya fırlatılması ile sona erdi.

 

 

 


336 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC2062 _DSC1431 _DSC1523 _DSC1639 _DSC1655 _DSC1501 _DSC1658 _DSC1763 _DSC1802 _DSC1902 _DSC1912 _DSC1915 _DSC1919 _DSC1926s _DSC1940s _DSC1948s _DSC1952s _DSC1968s _DSC1988s _DSC2008s _DSC2020s DJI_0723 DJI_0746 _DSC2086 _DSC2045
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
336
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası