MCBÜ Tıp Fakülteli 200 Genç Hekim Sağlık Ordusuna Katıldı

İlan Tarihi:14.06.2024 14:25:00
Güncelleme Tarihi:14.06.2024 15:46:00

2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılı Tıp Fakültesi 24. Dönem Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Sağlık Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Zafer Tombul, Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Çetin, Prof. Dr. Kadir Ay, Prof. Dr. Oktay Üçer, Genel Sekreter Erhan Doğan, protokol üyeleri, akademik ve idari personel, aileler ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk olarak fakülte birincisi Mine Dereli mezunlar adına bir konuşma yaptı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artuner Deveci yaptığı konuşmada, “Albert Einstein’ nın dediği gibi eğitim sadece gerçeklerin öğretilmesi değil, düşünmek için aklın eğitilmesi’ ilkesi ile hareket eden bir Tıp Fakültesiyiz.

Hasta-hekim ilişkisi sadece hastadan hastalığın öyküsü ile ilgili bilgi alma ve muayene etme süreci değildir. Hekimlikte insana yaklaşımın önemi büyüktür. Hastanın yalnızca belirtilerine bakmaktan çok, karşımızdaki insana; düşünüş, duyuş, davranış olarak bütüncül bakmamız önemlidir. Bu yüzden hekimlik bir sanattır ve olgunlaştıkça daha da iyi yapılır.

Siz sevgili meslektaşlarım, sizlerde bu ortamda iyi yetiştirildiniz. Hiç merak etmeyiniz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ sözü ile asıl bize iletmeye çalıştığı sorumluluğun farkına varmanız, bundan sonraki meslek yaşamınızda hiç unutmamanız, kendinizi geliştirmek bu devamlılığı sağlamanız için çok önemli. Yolunuz, bahtınız açık olsun” dedi.

Türk sağlık ordusuna yaklaşık iki yüz genç hekim göndermenin haklı gururunu ve onurunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, “Tıp fakülteleri insanların hayatlarına yakından dokunan en kutsal mesleklerden birini icra eden mesleklerden hekimlerin yetiştirildikleri fakültelerdir.

Sevgili aileler, biliyorum ki her biriniz bugünü yaşamanın gurur ve onurunu yaşıyorsunuz. Altı yıl önce bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınızı bugün alanında uzman birer hekim olarak sizlere geri veriyoruz.

Sevgili gençler, bugün mezun olup artık hekimlik hayatına adım atıyorsunuz. Tıp fakültesinin mezunu olmak büyük bir onur ve aynı zamanda da büyük bir sorumluluk getirmektedir. Şeyh Edebali’nin dediği gibi ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözü hekimlere, insan hayatının ne kadar kutsal olduğunu gösteriyor. Artık sizler insanların sadece sağlığını korumak için değil, onları tedavi etmek, onların sağlık sorunlarına çözüm üretmek üzere bu vatanın her karışında hizmet etmeye hazırsınız. ‘Bir hasta size güvendiği zaman onun duası size yeter.’ diyor Dr. Sezai Karakoç. İşte sizler insanların hayır dualarını alma noktasında en kutsal mesleklerden birini icra edeceksiniz. Her zaman hastalarınızın yanında olmayı, onlara bilginiz kadar ilginizin de iyi geleceğini unutmayın. Bundan sonraki yaşamınızın sağlık, mutluluk, huzur dolu geçmesini diliyorum. Mezuniyetiniz hayırlı, yolunuz ve bahtınız açık, Allah yar ve yardımcınız olsun” diye konuştu.

Manisa Valisi Enver Ünlü koşmasında, “Sevgili gençler çok zorlu bir dönemde eğitiminizi tamamladınız. Hepinizi gönülden tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyorum.  Altı yılınızı geçirdiğiniz bu şehirden ayrılıyorsunuz. Bundan sonra görev yapacağınız yerlerde Manisa’nın birer kültür elçisi olacaksınız. Bugün bu okulun kapısından birer tıp doktoru olarak çok kutlu bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Güzel vatanımızın her karışında asil milletimize en yakışır şekilde hizmet edeceğinizden hiç şüphemiz yok. Sizlere güveniyoruz. Mezuniyetiniz hayırlı, yeni hayatınız, bahtınız, yolunuz açık olsun” ifadelerine yer verdi.

Fakülteyi birinci olarak tamamlayan öğrencinin ismini kütüğe çakması ile devam eden program dereceye girenlere başarı belgesi verilmesi, tüm mezunlarının mezuniyet belgesini almasının ardından kep atma ile sona erdi.