MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Ordusuna Yeni Mezunlar Gönderdi

İlan Tarihi:7.06.2024 09:13:00
Güncelleme Tarihi:10.06.2024 13:41:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Mezuniyet Töreni, Sağlık Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Törene Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ay, akademik ve idari personel, davetliler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda, Hemşirelik Bölümünden dönem birincisi Şevval Çaylak mezunlar adına bir konuşma yaptı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyhun Kürşat bir konuşma yaparak, Sağlık Bilimleri Fakültesi hakkında genel bilgiler aktardı ve öğrencilerin mezuniyetlerini kutladı.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, hepimizi çok üzen Filistin soykırımına değinerek başladığı konuşmasında, “Ekim ayında başlayan yaklaşık 8 aydır devam eden bir insanlık zulmü haline gelmiş olan Filistin’de 20 bin masum çocuğun, on binlerce masum insanın katledildiği Gazze ve Refahta devem eden olayların artık bir zulüm olmadan çıkıp bir soykırım haline geldiğini görüyoruz. İsrail’i lanetle kınıyoruz ve onlara ah ediyoruz. Oradan gelen görüntüleri unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesinden dört farklı bölümünden 550 civarında öğrencinin mezun olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Kibar, bugüne kadar sağlık ordusuna altı bin civarında mezun gönderdiklerini ve onlarla gurur duyduklarını belitti.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar konuşmasının devamında şöyle konuştu: “Sevgili ailelerimiz, hayatlarının her anında olduğu gibi öğrencilerimizin öğrenim süreçlerinde de yanlarında olarak onlar için her türlü fedakârlığı yaptığınızı biliyoruz. Bizlerde güçlü öğretim üyesi kadromuz ile dört yıl önce bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı bugün Türk sağlık ordusunun birer üyesi olarak sizlere veriyoruz. Onlara bu süreçte verdiğiniz destek ve inancınız için sizlere teşekkür ediyorum.

Öğrencilerimizin bu haklı gururu yaşamalarında hak sahibi değerli öğretim görevlisi arkadaşlarım; sizler sahip olduğunuz akademik başarılarla fakültemizdeki iki bölümün akredite olmasına vesile oldunuz ve bu çalışmaları yürüttünüz. Ben inanıyorum ki diğer iki bölüm içinde aynı süreci yaşayacağız. Üniversitemizin, fakültemizin bu akreditasyon ile ulusal ve uluslararası tanınırlığına katkıda bulunarak öğrencilerimizin aldıkları diplomaların çok daha kaliteli olmasına vesile oldunuz. Bugün bu mezunlarımızın burada bulunmasında en büyük pay sahiplerinden biri de sizlersiniz. Sizlere de gönülden teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin, öğretim üyelerimizin ve idaremizin bu öğretim sürecinde her zaman yanında olan idari personelimiz, bizlere verdiğiniz destek ve katkı için sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum.

Sevgili mezunlar, sizler toplumun sağlık alanında ihtiyacı olan farklı kesimlerine hizmet etmek üzere bugün en iyi donanıma sahip olarak fakültemizden mezun oluyorsunuz. Uzun ve zorlu bir yolculuğun sonunda elde ettiğiniz bu diplomalarla şimdiye kadar olduğu gibi azim, sabır, fedakârlık ve kararlılıkla bundan sonraki yaşamınızda bu vatana, millete ve devlete hizmet etmeye hazırsınız. Bizler sizlere çok inanıyor ve güveniyoruz. Bugüne gelmenizde en büyük pay sahibi olan ailelerinize, hocalarınıza ve devletimize karşı olan sorumluluğunuzun bilincinde olduğunuzu yürekten inanıyoruz. Mezuniyetinizin hayırlı olmasını diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık, Allah yar ve yardımcınız olsun.”

Mezuniyet programı, dereceye giren öğrencilere başarı belgesi ve tüm öğrencilerin mezuniyet belgelerini almalarının ardından, coşkulu bir şekilde kep atma töreninin gerçekleşmesiyle sona erdi.