Farklılıkların Farkındayız Sempozyumu Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:2.06.2023 09:38:00
Güncelleme Tarihi:2.06.2023 09:44:00
 

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi paydaşlığında, engelli bireylerin gereksinimlerinin, ülkemizin Avrupa Birliği sürecini gözeterek çok boyutlu olarak değerlendirildiği, Avrupa Birliği Sürecinde Özel Gereksinimli Bireylerin Sağlığına Multidisipliner Bakış: Farklılıkların Farkındayız Sempozyumu gerçekleştirildi.

Sempozyuma, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği ile İlişkiler Genel Müdürü Elif Kurşunlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Seyhun Kürşat, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Dilay Açıl, Öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

Sempozyum Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dr. Öğr. Üyesi Dilay Açıl, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Eş Başkanı Prof. Dr. Seyhun Kürşat, Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği ile İlişkiler Genel Müdürü Elif Kurşunlu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü ve Sempozyum Onursal Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ataç ‘ın açılış konuşmaları ile başlayan sempozyum; Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’ndan Nebilay Erdoğan ve Türkiye Ulusal Ajansı’ndan Salih Kural’ın sunumlarıyla devam etti.

MCBÜ bünyesinde başta Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı, Manisa Valiliği, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Manisa İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Manisa İl Sağlık Müdürlüğü destekleriyle gerçekleşen sempozyumda, ülkemizin Avrupa Birliği sürecinde önemi daha da vurgulanmak durumunda olan engelli sağlığı ve hakları konuları multidisipliner yaklaşımla ele alınarak, engelli bireylerin gereksinimleri çok boyutlu olarak değerlendirildi. Bunlarla beraber özel gereksinimli bireyler ve ailelerin katılımı ile zenginleşen sempozyumda, sorunlara yönelik ulaşılabilir çözüm önerileri de tartışmaya açıldı.

Özel gereksinimli bireylerin fiziksel hareketini arttırmaya yönelik planlanan uluslararası projenin toplumsal farkındalık aşamasına katkı sağlayan bu bilimsel etkinlik, üç ana başlığın incelendiği ve sözel bildirilerin sunulduğu dört oturumdan oluştu. Bu alanda çalışmalar yürüten MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve destek veren tüm kurum kuruluşların paylaşımlarıyla birlikte oturumlar gerçekleştirilerek eş zamanlı olarak da özel gereksinimli öğrencilerle fiziksel etkinlikler yapıldı. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından açılan stantta sempozyum katılımcılarına projelerle ilgili bilgilendirme yapılarak dokümanlar paylaşıldı.

Sempozyuma ait bildiri kitabı ve fotoğraflara sempozyum web sayfasından https://farkliliklarinfarkindayiz.com/ ulaşılabilir.

 

 


1069 görüldü.    0 Paylaşıldı
GR1B2082 GR1B1991 GR1B2022 GR1B2042 GR1B2027 GR1B1995 GR1B2014 GR1B2086 GR1B2060 GR1B2035a GR1B2098 GR1B2103 GR1B2105
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1069
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası