II. Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi Görkemli Bir Kapanış Töreni İle Sona Erdi

İlan Tarihi:25.03.2019 10:12:00

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen "II. Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi", 21-24 Mart 2019 tarihleri arasında Manisa Büyük Saruhan Otelde görkemli bir kapanış töreni ile sona erdi. Kongrenin kapanış töreni Kongre Başkanı Rektör Yardımcısı ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Gümüş, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Murat Taş ve Doç. Dr. Pınar Güzel, uluslararası ve ulusal davetli konuşmacılar, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ve araştırmacının katılımı ile gerçekleşti.

Kongrenin kapanışında konuşan MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Bilal Gümüş, 2017 yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz kongremizin gerek nicel gerekse nitelik açısından üzerine çıkarak başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.

Üç gün süren kongreye ilişkin bilgiler veren Prof. Dr. Bilal Gümüş, şunları kaydetti: "Kongrede 315'i sözel, 21'i poster bildiri olmak üzere 353 bildiri sunuldu. 7’si yurt dışı, 8'i yurt içi olmak üzere 17 davetli konuşmacının katılımı ile çeşitli panel ve sempozyumlar düzenlendi. Bilim kurulunda 5 farklı kıta olmak üzere 31 ülkeden 72 uluslararası üye yer aldı. Kongreye İtalya, Almanya, Cezayir, Mısır, Irak, Çekya ve Finalandiya’dan katılan davetli konuşmacıların yanı sıra, 11 farklı ülkeden uluslararası bilim insanı ve ülkemizden yaklaşık 336 bilim insanı bildirileri ile katıldı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri ve aynı zamanda Dünya Olimpiyat Komiteleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Neşe Gündoğan tarafından “2020 Olimpiyat Oyunları” kongre teması hakkında paylaşımlarda bulunuldu. Kongrede, beden eğitimi ve spor öğretimi, spor yönetim bilimleri, rekreasyon, hareket ve antrenman bilimleri, spor sağlık bilimleri, sporda psiko-sosyal alanlar, spor tarihi ve felsefesi, olimpizm ve olimpik hareket, toplumsal cinsiyet ve spor, engellilerde beden eğitimi ve spor ile din ve spor alanlarında bildiriler sunuldu, çalıştaylar gerçekleştirildi.

Kongrede, ulusal ve uluslararası katılımcıların alanlarındaki sözel ve poster sunumlarına ödüller verildi. Türk katılımcılardan farklı üniversitelere giden ödüllerin yanı sıra uluslararası alanda verilen ödüllerde “En İyi Sözel Bildiri Ödülü” Kosta Rika’ya giderken, “En İyi İki Farklı Alan Poster Bildiri Ödülleri” ise Iraklı bilim insanlarına takdim edildi.

Prof. Dr. Bilal Gümüş, III. Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi'nin de MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde, 2021 Mart ayında yine Manisa'da gerçekleştirileceği müjdesini vererek kapanış pastasını kesti.

WhatsApp Image 2019-03-25 at 09.57.54-min WhatsApp Image 2019-03-25 at 09.58.01-min WhatsApp Image 2019-03-25 at 09.58.11-min