EN

 LIFT UP Sanayi Odaklı Bitirme Projeleri 2023-2024 Kapanış Toplantısı Gerçekleşti

İlan Tarihi:23.07.2024 15:32:00
Güncelleme Tarihi:23.07.2024 15:35:00
 

Geleceğin mühendislerine, lisans bitirme projelerini Türk Havacılık ve Uzay sanayi (TUSAŞ) ile gerçekleştirme imkânı sunan, sanayi odaklı lisans bitirme projeleri programı LIFT UP Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Programı’nın kapanış toplantısı gerçekleşti.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, LIFT UP Sanayi Odaklı Bitirme Projeleri 2023-2024 Kapanış Toplantısında konuşmacı olarak yer aldı. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinlikte, Prof. Dr. Kibar, sanayi-üniversite iş birliğinin önemine vurgu yaparak projelerin ülkemiz sanayisine ve öğrencilerin kariyer gelişimine olan katkılarından bahsetti.

Rektör Kibar konuşmasında “Bu program, 4. sınıf mühendislik öğrencilerimizin TUSAŞ'ın gerçek AR-Ge problemlerini, TUSAŞ'tan sanayi danışmanları ile birlikte çözdükleri bir platformdur. Öğrencilerimiz, üniversitedeki akademik danışmanlarından aldıkları bilimsel araştırma, okuma ve kültür yetkinlikleriyle birlikte, TUSAŞ'ta projelerini gerçekleştirdikleri bölümdeki bir mühendisin sanayi danışmanlığında çalışma imkânı bulmaktadırlar. Bu şekilde, öğrencilerimiz endüstriyel koşullarda gerçek problemleri çözme becerilerini geliştirerek mezuniyet sonrasında sektöre daha hazır bir şekilde adım atabilmektedirler. Programın öğrencilerimize sağladığı büyük katma değer, açıkça görülmektedir.” ifadelerini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bu yıl 2023-2024 döneminde üniversitemiz 8 grup ile LIFT UP programında yer almıştır. Öğrencilerimizin gösterdiği ilgi ve başarı, biz hocalarının gururunu bir kez daha artırmıştır. Bu durum, üniversite-sanayi iş birliği açısından büyük bir motivasyon kaynağıdır.

Ayrıca, Üniversite-Sanayi İş Birliği çalışmaları kapsamında, TUSAŞ tarafından 06.06.2024 tarihinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi-TUSAŞ Hava Platformları ve Savunma Sistemleri Araştırma ve Tasarım Laboratuvarı'nın açılışı gerçekleştirilmiştir. Bu laboratuvar, öğrencilerimizin çalışmaları için her zaman açıktır ve havacılık ve uzay alanında daha fazla öğrencinin katılımını teşvik etmektedir. Laboratuvarımız, öğrencilerimizin uygulama becerilerini geliştirebilecekleri ve gerçek projeler üzerinde çalışabilecekleri bir ortam sağlamaktadır.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin gelişimi, genç yeteneklerimizin desteğini gerektiren bir süreçtir. Bu nedenle, TUSAŞ LIFT UP ile gerçekleştirdiğimiz projeler ve laboratuvarımızın açılışı, havacılık ve uzay alanında çalışacak geleceğin mühendislerine ve araştırmacılarına yönelik önemli bir adımdır. Bu iş birliği sayesinde, lisansüstü öğrencilerimizin ve doktora sonrası araştırmacılarımızın yetişmesini sağlayacak, özgün platformlarda kullanılacak ileri düzey Ar-Ge çözümlerine katkıda bulunabileceğiz.

Bu noktada, Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak, TUSAŞ ile iş birliğimizi daha da güçlendirme arzusundayız. Havacılık ve uzay alanında daha fazla öğrencimizin çalışmasını ve projeler gerçekleştirmesini hedefliyoruz. Bu amaç doğrultusunda, TUSAŞ ile daha sıkı bir iş birliği yaparak öğrencilerimizin AR-Ge faaliyetlerine daha fazla katılımını sağlayacağız.

Sonuç olarak, bugün "LIFT UP Sanayi Odaklı Bitirme Projeleri"nin 2023-2024 kapanış toplantısında büyük bir mutluluk ve heyecanla bir araya geldik. Öğrencilerimizin gösterdiği ilgi ve başarıdan dolayı gurur duyuyoruz. Bu iş birliğinin daha da büyümesi ve başarılı projelerin sayısının artması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

 

 

 


791 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC2813s _DSC2824s
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
791
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası