MCBÜ Tütün Eksperliği Yüksekokulu ve Akhisar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Törenleri Gerçekleşti

İlan Tarihi:14.06.2023 17:14:00
Güncelleme Tarihi:14.06.2023 17:30:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tütün Eksperliği Yüksekokulu ve Akhisar Meslek Yüksekokulu’nun beraber düzenlediği 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyeti Akhisar Yerleşkesinde yapılan törenle gerçekleşti.

Törene, MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Ali Galip Kocaman, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Fehmi Bardak, Fakülte Dekanları, Protokol üyeleri, Öğretim elemanları, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Tütün Eksperliği Yüksekokulu 45. Dönem birincisi Talha Canıtez ve Akhisar Meslek Yüksekokulu dönem birincisi Emin Can Çelen’in konuşması ile devam eden törende mezunlar adına konuşan dönem birincileri okullarını derece ile bitirmiş olmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını söylerken; bu başarının elde edilmesinde kendilerine destek olan öğretim elemanlarına, ailelerine ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Tütün Eksperliği Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rana Kibar “30 yıllık geçmişe sahip üniversitemizde 45. dönem mezunlarını bugün uğurlayacağımız Tütün Eksperliği Yüksekokulunun alanında dünyada tek olduğunu belirtmek isterim.” diyerek başladığı konuşmasını “Değerli mezunlarımız, bugün sizler için öğrencilik hayatının son günü gibi görünse de öğrenmemin hayat boyu sürdüğü gerçeğini unutmadan yolunuza devam edeceğinizden hiç şüphemiz yoktur. Bundan sonraki yaşamınızda ülkesine bağlı, milli değerlerini önemseyen ve savunan bireyler olarak yürüyeceğiniz hayat yolunda sizlere başarılar dilerim.” sözleriyle son verdi.

Akhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kadir Ay ise “Sevgili mezunlar, bugün gurur gününüz olduğu kadar ayrılık gününüz de. Hepiniz ayrı ayrı yerlere gideceksiniz. İşinizi severek yapın, insanları ve mesleğinizi sevin. Başarılı gelecek nesillerin yetişmesinde de payınız olsun. Sizlerin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, bayrak ve memleket sevdalısı olduğunuzdan hiç şüphemiz yoktur. Yolunuz ve bahtınız açık olsun, kısmetiniz bol, başarılarınız daim olsun.” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz mezun öğrencilere şöyle seslendi “Değerli gençler, bundan sonra da yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Unutmayınız ki kendi yaşamına yön verebilen, stratejik düşünebilen, dürüst, çalışkan, üretken ve mutlu insan bir değerdir ve ancak değer oluşturduğunuzda başarı sizi takip eder. Ayrıca şunu da unutmayınız, sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız. Ülkemizin umudu ve güvencesi sizlersiniz. Bu gerçeği Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Bütün Umudum Gençliktedir.” ifadesiyle ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyoruz ki sizler de bu umutları ve güveni asla boşa çıkarmayacak, ülkemizin ulaşmış olduğu bu çağdaş, demokratik ve uygarlık düzeyindeki yerini daha da ileriye taşımada üzerinize düşen görev ve sorumlulukları tam olarak yerine getireceksiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi tebrik eder, hayatınızın bu yeni döneminde başarı, sağlık ve mutluluğun her zaman yanınızda olmasını diliyor, bugünlere kadar her türlü fedakârlığı göğüsleyerek sizleri yetiştiren ailenizi, Üniversitemizi ve Cennet Vatanımızı unutmamanızı talep ediyor, hepinize bundan sonraki hayatınızda üstün başarılar diliyorum.”

Tütün Eksperliği Yüksekokulu ve Akhisar Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyeleri tarafından mezunlara belgelerinin takdiminin ardından gerçekleşen kep atma töreni ile mezuniyet töreni sona erdi.

1999 görüldü.    0 Paylaşıldı
GR1B2988 GR1B2991 GR1B3001 GR1B2995 GR1B3011 GR1B3005 GR1B3026 GR1B3046 GR1B3069 GR1B3062 GR1B3076 GR1B3084 GR1B3057 GR1B3072 GR1B3060 GR1B3041 GR1B3150 GR1B3164 GR1B3167 GR1B3157
1999