Üniversitemiz Erasmus+ Ofisi tarafından düzenlenen “V. Erasmus Bölüm Koordinatörleri Genel Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı” 9-10 Şubat 2019 tarihlerinde Kuşadası Pine Bay Holiday Resort Otelde gerçekleştirildi. Toplantı, yaratmış olduğu koordinatörler arası etkileşim ve işbirliği duygusu ile Üniversitemizin ortak kültürüne katkı sağlamaya devam ediyor.
Son 1 yılda, 12 Avrupa Birliği ülkesinden 18 üniversite ile 53 bölüm anlaşması yapıldı
Uluslararası İlişkiler Biriminden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar toplantıda yaptığı konuşmada Uluslararası İlişkiler Erasmus Koordinatörlüğünün toplantılardaki amacının; Üniversitemizin Erasmus+ Programı kapsamındaki faaliyetlerini tanıtmak, devam eden programlarla ilgili gelişmeleri bildirerek problemleri tartışmak ve akademik birimlerdeki koordinatörler için etkin çalışma stratejileri geliştirmek olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kovancılar; MCBÜ’nün uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda, 5 yılda 20 Avrupa Birliği ülkesinden 85 üniversite ile 275 bölüm anlaşma sayısına, son 1 yılda ise 12 Avrupa Birliği ülkesinden 18 üniversite ile 53 bölüm anlaşma sayısına ulaşıldığının müjdesini verdi.
Erasmus’tan Güzel Haberler
Prof. Dr. Birol Kovancılar, Erasmus+ kapsamında iki yeni projenin Ulusal Ajans tarafından kabul edildiği müjdesini verdi. Üniversitemiz liderliğindeki Euro Placement Opportunities - EPO (Avrupa Staj Fırsatları) Erasmus+ KA108 Konsorsiyum projesinin Ulusal Ajans tarafından kabul edildiğini, Ulusal Ajans tarafından kabul edilen en yüksek bütçeli 5. proje olan bu proje kapsamında 96.700 Avro bütçe verilmiş olduğunu katılımcı koordinatör ve koordinatör yardımcılarına aktardı. İkinci olarak Erasmus+ KA 107 – Uluslararası Kredi Hareketliliği ile 4 ülke için projemizin kabul edildiğini, bu proje kapsamında 81.945 Avro bütçe verilmiş olduğunu, Konsorsiyum KA108 ve KA 107 (Uluslararası Kredi Hareketliliği) projeleri ile öğrenci ve personelimize yeni hareketlilik kaynakları yaratıldığını ve toplam bütçe miktarımız 199.895 Avro iken, bu iki proje ile birlikte toplam bütçe miktarımızın 378.540 Avro’ya ulaştığını katılımcılarımıza bildirdi.
Programın devamında Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Koordinatörlüğü Öğretim Görevlileri İpek Yeniay ve Devrim Zerengök, Erasmus+ Programı’nın genel yapısı, öğrenci hareketlilikleri, iş akış şemaları ve Ulusal Konsorsiyum Projeleri (KA108) ve Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA107-ICM) hakkında katılımcılarımızı detaylı bir şekilde bilgilendirdi.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Koordinatörü ve Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİL-MER) Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Betül B.Oğuz merkezin genel faaliyetleri ve Dil-Mer bünyesinde başlatılan “Yabancı Dil Olarak Türkçe’nin Öğretimi Sertifika Programı” hakkında katılımcılarımıza bilgi verdi.
Deneyim Paylaşımı Oturumlarında; Alaşehir Meslek Yüksekokulu Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Şenay Aydın, Erasmus+ Hareketliliği tecrübesi ve bu deneyiminin getirileri hakkında bir sunum ile katılımcılarımızı bilgilendirdi. Malzeme Mühendisliği Bölüm Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Tuğçe Yağcı, Erasmus+ bünyesinde düzenlemiş oldukları Personel Eğitim Alma Hareketliliği "Staff Week (Personel Haftası)" hakkındaki tecrübelerini katılımcılarımıza aktardı.
Fakülte ve bölümlerimizin Erasmus koordinatörleri, eğitici ve interaktif etkinliklerle, gruplara ayrılarak ortak bir amaç için iş birliği içerisinde faaliyetlere katılım sağladılar.
Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. Pınar Güzel, Dr. Öğr. Üyesi Melike Esentaş ve Spor Bilimleri Fakültesi Erasmus Bölüm Koordinatörlüğü Temsilcisi Doç. Dr. Selhan Özbey mentörlüğünde müziğin evrensellik özelliğini kullanarak farklılıkları bir araya getirmeyi ve ortak bir temada buluşulmasını amaçlayan “Ritim Oyunu”, yaratıcılık, görsel algı, takım çalışması ve koordinasyon becerilerini pekiştirmek için “Becerikli Yapılar” adlı interaktif etkinlikler gerçekleştirildi. Böylece farklı bölümlerden gelen koordinatörler arasında fikir alışverişi ve birlikte çalışma ruhu sağlandı. Ayrıca Uluslararası İlişkiler Ofisi Öğr. Gör. Deniz Dirik moderatörlüğünde Erasmus+ Hareketliliği ile ilgili konuları içeren “Kahoot” isimli bir interaktif bilgi yarışması düzenlendi.
Erasmus+ Programından en üst seviyede faydalanma imkanı ve çeşitliliği sunulabilmesi için; Erasmus Ofisi ile akademik birim koordinatörlerinin işbirliği ve koordinasyonunun öneminin vurgulandığı toplantı, soru cevap ve değerlendirme bölümüyle sona erdi.