MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

İlan Tarihi:13.12.2021 11:30:00
Güncelleme Tarihi:13.12.2021 11:32:00
 

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi arasında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinin Niteliğinin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü imzalandı.

Protokol, tarafları temsilen Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç tarafından imza altına alındı.

Genel Müdürlük ve Üniversite arasındaki protokolün öne çıkan iş birliği alanları arasında BİLSEM, RAM, özel eğitim okulu öğretmenlerine yönelik Üniversitenin lisansüstü eğitim programlarında kontenjan sağlanması, ilgili öğretmenlerin mesleki, profesyonel gelişim programlarının zenginleştirilmesi, taraflar arasında Ar-Ge, yenilik ve teknoloji geliştirmeye dayalı stratejik işbirliğinin oluşturulması, BİLSEM öğretmen ve öğrencilerinin bilimsel-teknolojik çalışmalarına Üniversite tarafından tekno-girişim deneyimleme atölyesi, bilim söyleşileri, proje tabanlı eğitim programı, araştırma  laboratuvarı desteğinin sağlanması planlanmakta. Bunların yanı sıra Genel Müdürlüğün faaliyet alanlarında ve destek eğitim odalarında özel yetenek ve özel eğitime gereksinim duyan okul, öğretmen ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu eğitsel materyal geliştirme çalışmalarının Üniversitenin Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri çerçevesinde Eğitim Fakültesinde hayata geçirilmesi öngörülmektedir.

İş birliği protokolünde altı çizilmesi gereken bir hususta Genel Müdürlüğün BİLSEM, RAM merkezleri başta olmak üzere özel eğitim ve rehberlik alanındaki hizmetlerin akademik niteliğini, kalite standartlarını artırmak amacıyla akademik paydaş olarak ülkemiz adına öncü olabilecek moderatör üniversite rolü dikkat çekmekte. Bu kapsamda moderatör üniversite olarak Manisa Celal Bayar Üniversitesince planlanan Bilim-Teknoloji Merkezleri Ar-Ge ve Yenilik Ekosistemi ile Genel Müdürlüğe bağlı bölgedeki Bilim Sanat Merkezleri (BİLSEM) ile Rehberlik Araştırma Merkezlerine (RAM) yönelik akademik, teknolojik, Ar-Ge ve yenilik tabanlı katma değer sağlanabileceği; böylelikle Genel Müdürlük ile Üniversite arasında disiplinlerarası bilim-teknoloji eğitimi, özel eğitim, özel yetenekliler ve rehberlik alanlarında pozitif ayrışan bir dinamizm oluşturulması amaçlanmaktadır.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından koordine edilen söz konusu ekosistemde Lisansüstü Eğitim Enstitüleri, Teknokent, Eğitim Fakültesi ve Eğitim Girişimciliği Ekosistemi, Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, Deneysel Fen Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi birimleri ile disiplinlerarası iş birliği çerçevesinde protokolde hedeflenen yüksek katma değerli çıktılara ulaşılması hedeflenmekte ve nihai olarak, Genel Müdürlük ve Üniversite arasında imzalanan protokol çerçevesinde planlanan pilot BİLSEM merkezinde moderatör üniversite danışmanlığında Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin kurumlar arası bilimsel, teknolojik iş birliğini geliştirmesi öngörülmektedir.

Protokol imza töreninde MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül; “Bakanlığımız ve üniversitelerimizin bilgi birikimi ve tecrübelerini bir araya getirdiğimizde hem öğretmenlerimizi hem de öğrencilerimizi daha iyi bir noktaya taşıyacağını ifade edebiliriz. Bu anlamda üniversitelerimiz ile iş birliğini sürdürüyoruz. Manisa Celal bayar Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuşurken Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç “Güzel bir birliktelik olacak. Çıktılarının başta çocuklarımıza, üniversitemize ve bakanlığımıza faydalı olacağını ümit ediyor, hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kaydetti.


1366 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC5086 _DSC5090 _DSC5100
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1366
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası