“Manisa AR-GE ve Tasarım Merkezleri İşbirliği Platformu” Üniversitemiz Liderliğinde Kuruldu

İlan Tarihi:4.02.2019 16:25:00
 

Araştırma Girişimcilik ve Yenilikçilik Koordinatörlüğü liderliğinde Manisa’da faaliyet gösteren AR-GE ve Tasarım Merkezleri İşbirliği Platformu imza töreni, 30 Ocak 2019 tarihinde Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirildi.  Törene Kamu Üniversite-Sanayi İşbirliği Temsilcisi ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Türk, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat, Araştırma Yenilikçilik ve Girişimcilik Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, ÜSİTEM Müdürü Doç. Dr. Osman Çulha, DEFAM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Eskici, ÜSİTEM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ali Demir, 12 AR-GE Merkezi ve 3 Tasarım Merkezi yöneticisi ile Araştırma Girişimcilik ve Yenilikçilik Koordinatörlüğü personeli katıldı.

Fikir aşaması 2017 yılında ÜSİTEM tarafından başlatılan bu Platformun amacı; Manisa’daki merkezlerin AR-GE, tasarım ve yenilik esaslı projelerinin kapsamlarının genişletilmesine, AR-GE ve tasarım altyapısının geliştirilmesine, AR-GE ve tasarım personeli niteliğini artırılmasına katkı sağlamak olarak belirlendi. Platform ayrıca; merkezler arası işbirliği ağı oluşturmak ve çalışmaları koordine etmek, ortak sorunlara ortak çözümler yaratmak, AR-GE, tasarım ve yenilik içerikli projelerin çıktılarını geliştirmek, fikri ve sınai mülkiyet kapasitelerini artırmak, eğitim, çalıştay, ilerleme/gelişme raporları hazırlamak ve konferanslar düzenlemek, merkezler ile Manisa Teknokent şirketlerinin proje bazlı işbirlikleri yapmasını sağlamak, işbirliği – güçbirliği kültürünü geliştirmek için çalışacak.

Üniversitemizin araştırma altyapısı, BAP üniversite-sanayi işbirliği projeleri ve sektör uygulamaları eğitim planı ile Manisa Teknokent bünyesindeki işbirliği olanaklarının tanıtımının yapıldığı toplantıda Platformun ilk genel kurulu da gerçekleştirildi. Genel Kurulda Divan Başkanlığını Prof. Dr. Ahmet Türk, yardımcılıklarını ise Tirsan Kardan AR-GE Merkezi Müdürü Ferit Simsaroğlu ile Güriş-Döktaş AR-GE Merkezi Müdürü Elvan Bilge Menteşe üstlendi. Ardından, Divan Başkanlığı tarafından Yürütme Kurulu Başkanlığı seçimine geçildi. Vestel Elektronik AR-GE Merkezi Yönetici ve Vestel AR-GE Merkezleri temsilcisi Dr. Metin Nil Yürütme Kurulu Başkanı seçildi. Yürütme Kurulu asil üyeliklerine Tirsan Kardan AR-GE Merkezi Müdürü Ferit Simsaroğlu, Graniser Granit Seramik A.Ş. AR-GE Merkezi Müdürü M. Fahri Özer, Teleset Group-Metalsan Endüstriyel Ürünler San. Tic. A.Ş. AR-GE Merkezi Müdürü Soner Hanoğlu, Zorlu Holding Maden Grubu Meta Nikel Kobalt A.Ş. AR-GE Merkezi Müdürü Nuray Demirel, İnter Abrasiv A.Ş. AR-GE Merkezi Müdürü Hüseyin Adıgüzel ve Dizayn Optimum Mühendislik Tasarım Merkezi Genel Müdürü Abdurrahim Arslan; yedek üyeliklere ise  Güriş-Döktaş AR-GE Merkezi Müdürü Elvan Bilge Menteşe, Sarıgözoğlu Hidrolik Makina ve Kalıp Sanayi A.Ş. Tasarım Merkezi Müdürü İsmail Sarıgözoğlu ve İnci GS YUASA Akü San. ve Tic. A.Ş. AR-GE Merkezi Müdürü Sibel ESERDAĞ seçildiler. Üniversitemiz, Yürütme Kurulunda daimi üye olarak yer alacak. Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi tarafından önerilecek bir öğretim üyesi veya Araştırma Girişimcilik ve Yenilikçilik Koordinatörü, Yürütme Kurulu Başkan Vekili olarak Üniversitemizi temsil edecek.

Koordinatörlüğün Platformda yer alması ile birlikte; ilgili fakülteler, Üniversitemizin Sürekli Eğitim Merkezi ve Deneysel Fen Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi altyapısının sanayi, eğitim, kurs, seminer ve AR-GE projelerinde kullanılmasının koordine edilmesi sağlanacak, Manisa Teknokentte faaliyet gösteren girişimci ve kobiler ile AR-GE ve tasarım merkezleri arasında işbirliği faaliyetleri yürütülmesinin önü açılacak, öğrenci, akademisyen ve araştırmacılara işbirliği olanakları sunulacak.


1024 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC1293 _DSC1340 _DSC1341 _DSC1359 _DSC1364 _DSC1295 _DSC1325 _DSC1312 _DSC1329 _DSC1317
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1024
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası