Soma MYO’dan Haberler

İlan Tarihi:23.01.2019 15:36:00
 

Soma Meslek Yüksekokulu, Dikili Liman Başkanlığı ve Soma Belediyesi İşbirliği ile Amatör Denizcilik Eğitimi Verildi

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Dikili Liman Başkanlığı öncülüğünde Soma’da düzenlenen  ‘Amatör Denizcilik Eğitimi’, Üniversitemiz Soma Meslek Yüksekokulu ve Soma Belediyesi işbirliği ile Soma Belediyesi Düğün Salonunda yapıldı. 231 kişinin katıldığı eğitim programı sonrasında yapılan sınavda başarılı olanlar ‘Amatör Denizci Belgesi’ alarak, 24 metreye kadar özel tekne kullanabilecekler. 

Dikili Liman Başkanı Musa Uygur programda yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılan Hedef 2023: 1 Milyon Amatör Denizci Projesi kapsamında Dikili Liman Başkanlığı tarafından verilen eğitimin ardından yapılan sınavı başarıyla tamamlayanlar, 24 metreye kadar özel tekne kullanabilme yeterliliğine sahip olacak. Amatör Denizci Belgesi alacaklar. Bizlere bu eğitimi vermede katkı sağlayan Soma Belediye Başkanımız Ali Tulup, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayla Tekin ve Öğr. Gör. Fırat Tekin’e teşekkür ederim” dedi.

Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’e kadar bir milyon vatandaşımıza denizcilik kültürünü aşılamayı hedefleyen ‘Amatör Denizci Eğitimi’ programına ben de belge almak sureti ile katılım sağladım. Hemşehrilerimin daha kolay hizmet almaları için elimizden geleni yapıyoruz. Bu programın düzenlenmesine katkı sağlayan Dikili Liman Başkanımıza, Soma Meslek Yüksekokulu Müdürümüze teşekkür ederim” diye konuştu.

Eğitim öncesinde Dikili Liman Başkanı Musa Uygur tarafından, Belediye Başkanı Ali Tulup ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Fırat Tekin’e denizciliği simgeleyen birer hediye verildi.

Soma Belediye Başkanı Ali Tulup ise Dikili Liman Başkanı Musa Uygur’a Soma’nın simgesi olan madenci heykelini takdim etti.

Grafik Tasarım Bölümü Öğrencilerinden “3. Geleneksel Grafik Tasarım Sergisi”

Soma Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Bölümü birinci sınıf öğrencileri tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Grafik Tasarım Desen Sergisi” açılışı, öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla Soma MYO C-Blok’ta gerçekleştirildi. Serginin açılışında konuşan Soma MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayla Tekin, öğrencilerimizin benimseyerek ve çaba sarf ederek çıkardıkları bu güzel işlerin sergilemesinde emeği geçen öğretim elemanlarına ve öğrencilere teşekkür etti. Daha sonra öğretim elemanları ile birlikte açılış kurdelesini keserek serginin açılışını yaptı.

Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerinin ‘Temel Tasarım ve İllüstrasyon’ çalışmalarından oluşan yaklaşık yüz eserin bulunduğu iki gün açık kalan sergi, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Soma Meslek Yüksekokuluna Soma TSO’dan Ziyaret  

Soma Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nüvit Iğnak, Yönetim Kurulu Başkanı Cem Doğan ve Yönetim Kurulu üyeleri Abdullah Köroğlu ile Murat Suer, Üniversitemiz Soma Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti.

Yapmış oldukları ziyaret için Soma TSO yönetimine teşekkür eden Soma MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayla Tekin, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Fırat Tekin ve Öğr. Gör. Fatih Suvaydan ile birlikte, Soma Meslek Yüksekokulu çalışmaları hakkında bilgi vererek kampüs alanı içerisinde, Vehbi Koç Vakfı ve Demir Export A.Ş. yetkililerinin katkıları ile yapılan ve Türkiye’de tek örnek olan ‘Yeraltı Eğitim Ocağı Projesi’ni tanıttı. Ayrıca Üniversite ve Soma MYO olarak Soma’nın gelişimi ve kalkınması için yapılacak her türlü çalışma ve projeye destek verebileceklerini belirtti.

 

 

 

 

 

 


1034 görüldü.    0 Paylaşıldı
1 2 5 4 6 8 7 9 12 11 10 13 16 17 15 14 18 20 19
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1034
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası