Üniversitemiz Sağlıklı Yaşlanma Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ikinci Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

İlan Tarihi:13.02.2019 12:54:00
 

Üniversitemiz Sağlıklı Yaşlanma Uygulama ve Araştırma Merkezi ikinci Danışma Kurulu toplantısı, 7 Şubat 2019 tarihinde Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlığı 15 Temmuz Salonunda yapıldı. Toplantıya Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Tuncay Özer, Manisa Özel Huzurevi Vakfı Müdürü Ayşe Çoban, Türkiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Nil Tekin, Manisa Büyükşehir Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Nedim Zurnacı, Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Özcan,  Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Derya Şaşman Kaylı ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seda Vatansever katıldı.

Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Özcan’ın 20 Aralık 2017 tarihinde yapılan bir önceki toplantıdan bu yana merkez tarafından gerçekleştirilmiş olan faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi verdiği toplantıda Prof. Dr. Seda Vatansever ise 2018 yılı başında hazırlanan ve merkez adına başvurusu gerçekleştirilen NOREM projesini anlattı. Toplantıda sağlıklı yaşlanma konusunda önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan toplantılar ve toplumsal farkındalık etkinlikleri hakkında görüşler dile getirildi. Yaş alan bireylere yönelik hizmet vermek üzere yapılması planlanan ‘Aktif Yaşlanma Merkezi’nin 2019 yılında hayata geçirilmesi için kurumlar arası iş birliğinin önemi bir kez daha vurgulandı. Manisa İl Sağlık Müdürlüğü temsilcisi Tuncay Özer, yapılması planlanacak projeler kapsamında Sağlık Müdürlüğü olarak dâhil olabilecekleri ve mevcut danışma kurulu üyeleri ile ‘2019 Uluslararası Yaşlılık Yılı’ vesilesiyle ortak faaliyetler yapılabileceğini belirtti.

Bu etkinlikleri gerçekleştirmek için resmi-özel kurumlar arası yapılabilecek iş birliklerinin görüşüldüğü toplantının sonunda tüm katılımcılar, Sağlıklı Yaşlanma Uygulama ve Araştırma Merkezinin Üniversitemiz ve Manisa için sağlıklı yaşlanma konusunda iyi bir fırsat olduğunu ifade ettiler.

 

 

 


759 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC1642
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
759
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası