Anadolu Mektebi; düşünce, sanat ve edebiyat hayatımıza büyük etkileri olan kültür ve medeniyetimize katkı sunmuş yazarlarımızın bütün eserleri ile haklarında yazılan seçkin eserlerin okunması, değerlendirilmesi, yorumlanması temeline dayalı; okuma sonuçlarının yazı ve konuşma ile ifade edilmesi, düzenlenen panellerle dinleyicilere aktarılması ve bu metinlerin geliştirilerek yayımlanması amacını gütmektedir.
Anadolu Mektebi faaliyetleri kapsamında sırasıyla eseri okunan yazarlar; Mustafa Kutlu, Cengiz Aytmatov, Tarık Buğra, Ahmet Hamdi Tanpınar, Cengiz Dağcı, Samiha Ayverdi, Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy, Yahya Kemal Beyatlı, Sezai Karakoç, Cemil Meriç ve Nurettin Topçu’dur.
Düzenlenen programlarda panellerin yanı sıra gezi, yaz kampı, şiir dinletisi, yazar/akademisyen-öğrenci buluşması, film/tiyatro/belgesel gösterimi ve konser gibi birçok kültürel etkinlik yer almakta ve öğrencinin gelişimine katkı sağlanmaya çalışılmaktadır.
Okuma faaliyetleri, özü itibariyle kitap seçip okumak yerine, seçilen yazarın tüm kitaplarının ve yazar hakkında neşredilmiş seçkin çalışmaların okunması esasına dayanmaktadır.
Yoğun bir okumaya dayalı olan bu faaliyet; okumalardan sonra değerlendirme yazıları kaleme alarak yazmaya alışmak, çalışmak istediği bir konu üzerinde yazı hazırlamak ve yapılan hazırlıkları sunmak olarak özetlenebilir.
Anadolu Mektebi yazar okumaları uygulama basamaklarının kapsamı; öğrenciler için okumalara ilişkin usul ve esaslar; okuma, yazma, konu seçimi, panel icrası olarak ve sorumlu öğretmenler için de okumalara ilişkin usul ve esaslar olarak belirlenmiştir.
ÖNEMLİ NOT 1: Katılmak istenmesi halinde; MCBÜ Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 0236 201 1070 no’lu telefondan
iletişime geçebilir ya da basin@cbu.edu.tr e-posta adresine elektronik posta gönderebilirsiniz.
ÖNEMLİ NOT 2: Ayrıntılı bilgi ek de sunulmuştur.