1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:2.07.2024 14:16:00
Güncelleme Tarihi:2.07.2024 14:27:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi, Uzman Hemşireler Derneği ve Manisa Sağlık Çalışanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen “1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği” sempozyumu Manisa Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sempozyuma farklı üniversitelerin sağlık bilimleri ve hemşirelik fakültelerinde görev yapan akademisyenleri, öğretim üye ve elemanları, deneyimli emekli öğretim üyeleri, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi, Manisa Merkezefendi ve Manisa Şehir Hastanesinde görev yapan hemşireleri, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersi alan öğrencileri ve davetlileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan sempozyumda MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanı ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dilek Ergin, Manisa Sağlık Çalışanları Derneği ve Uzman Hemşireler Derneği Başkanı Uzman Hemşire Abdülkadir Utar ve MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Bahar Erdelikanlı açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

İki oturum olarak gerçekleştirilen sempozyumun ilk oturumu Prof. Dr. Alkan Bal ve Doç. Dr. Neslihan Zengin eşliğinde “Çocuklarda Acil Yaşam Desteği” kursu olarak gerçekleştirildi. Düzenlenmiş olan kursa çocuk servislerinde görev yapan hemşireler tarafından yoğun ilgi ve katılım oldu.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan sempozyumun ikinci gününde “Çocuklarda Bakım Modelleri”, “Çocuk Hemşireliğinde Güncel Teknolojiler”, “Yoğun Bakım Ünitesinde İzlenen Çocuk Hastanın Hemşirelik Bakımı” ve çocuklarda karşılaşılan kronik hastalıklarda güncel çocuk hemşireliği izlemlerinin yer aldığı paneller gerçekleştirildi. Sempozyumda panel konuşmacıları olarak, Doç. Dr. Nesrin Şen Celasin, Dr. Öğretim Üyesi Duygu Karaarslan, Arş. Gör. Dr. Selin Demirbağ, Uzman Hemşire Derya Yavuz, Uzman Hemşire Emine Güldal, Uzman Hemşire Buğse Eser, Uzman Hemşire Halil Dönmez, Hemşire Keziban Karaşahin, Hemşire Kübra Sayman, Hemşire Nurcan Yılmaz, Hemşire Alperen Sekeler ve Hemşire Gökhan Demir yer aldı.

Sempozyum sonunda Prof. Dr. Dilek Ergin oturumlara başkanlık eden Prof. Dr. Zeynep Conk, Prof. Dr. Firdevs Erdemir, Prof. Dr. Zümrüt Başbakkal, Prof. Dr. Hatice Bal Yılmaz, Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı, Prof. Dr. Murat Bektaş, Doç. Dr. Gülçin Özalp Gerçeker, Dr. Öğretim Üyesi Ebru Melek Benligül, Hemşire Bahar Erdelikanlı, Uzman Hemşire Belgin Öztekin, Uzman Hemşire Pınar Dönmez, Uzman Hemşire Seniha Kahraman, Uzman Hemşire Abdulkadir Utar, Hemşire Kübra Ergenç ve Hemşire Gülçin Erdirek ‘e sertifikalarını takdim etti.

Panel sonrasında, katılım gösteren sözlü bildirim sunumları ve birçok olgu sunumu ilgiyle karşılandı. Sözlü bildirimler sonrasında toplu fotoğraf çekimi ile 1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu sona erdi.

mcbü_1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu _4_ mcbü_1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu _3_ mcbü_1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu _5_ mcbü_1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu _18_ mcbü_1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu _12_ mcbü_1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu _2_ mcbü_1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu _6_ mcbü_1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu _8_ mcbü_1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu _10_ mcbü_1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu _7_ mcbü_1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu _14_ mcbü_1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu _11_ mcbü_1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu _1_ mcbü_1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu _9_ mcbü_1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu _13_ mcbü_1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu _16_ mcbü_1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu _15_ mcbü_1. Ulusal Manisa Çocuk Hemşireliği Sempozyumu _17_