Manisa Ticaret Borsası'nın girişimiyle, Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde, Coğrafi İşaret Tescili alınan "Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü”nün, Manisa menşeli olarak Avrupa Birliği’nde de tescil edilmesi adına, Manisa Ticaret Borsası tarafından başlatılan AB Komisyonu'na başvuru süreci kapsamında, Teknik Hazırlık ve Projelendirme Komisyonu oluşturuldu.
Kurumsal iş birliği kapsamıyla oluşturulan Teknik Hazırlık ve Projelendirme Komisyonu'nda, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Kargın, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Sezgin yer alırken, komisyonun diğer üyeleri, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Ural Sevener, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Sacit İnan, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Mustafa Akdemir, Özener Marka&Patent Danışmanlık Ofisi Kurucusu Huriye Kayabaşı Özener ve Manisa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mutlu Karakaş oldu.
Manisa Ticaret Borsası'nın koordinasyonunda bir araya gelen alanında uzman komisyon üyeleri, “Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü”nün Manisa ile özdeşliğinin Avrupa Komisyonu'na da anlatılması üzerinde yoğunlaşacak. 2020 yılında pandemi tedbirleri nedeniyle saha çalışmalarına ara verildiği için takvim revizyonuyla 2021 yılı mart ayı sonuna kadar tamamlanması planlanan başvuruda, dünya genelinde bir çeşit olarak kabul edilen Sultani Çekirdeksiz Üzüm'ün gen ve üretim merkezinin Manisa olduğunu gösterir tarihi ve bilimsel kanıtlar ile akademik ve istatistiksel veriler de yer alacak.