Akademik Danışmanlık Eğitimi Webinarı Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:4.03.2022 12:54:00
Güncelleme Tarihi:4.03.2022 12:56:00
 

Öğrenme ve Öğretme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kalite Koordinatörlüğü iş birliğinde Eğiticilerin Eğitimi Programı kapsamında düzenlenen “Akademik Danışmanlık Eğitimi” webinarı gerçekleştirildi.

Profesyonel olarak koçluk ve mentörlük eğitimi veren Nuray Tamer’ in sunumu ve Merkez Müdürü Prof. Dr. Selhan Özbey’in moderatörlüğü’nde gerçekleşen webinar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gökpınar’ın açılış konuşması ile birlikte, interaktif bir şekilde devam etti.

Nuray Tamer, Danışman Öğretim elemanlarının yaklaşımlarında, aktif dinleme ve tavsiye vermemenin önemine vurgu yaparak öğrencilerin, farklı bakış açıları kazanmaları ve iletişime açık olmalarını sağlayacak bir ortam oluşturmanın yararına değindi.

Tamer; danışmanlık sürecinde öğrencilere yönlendirilen soruların Ne yaptın? Ne oldu? şeklinde değil de “Peki bütün bu olup biten ile şimdi ne yapacaksın? Ne değişti sende? Olaydan ne dersler çıkardın ve meseleleri farklı yönlere götürebilecek adımlar atılabilir miydin? Başka türlü hareket edebilseydiniz bir şeylerin daha iyi olması veya bir şeylerden kaçınılması mümkün olur muydu? vb. biçimde olmasının önemine vurgu yaptı.

Webinar, katılımcıların soruları, katkıları ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gökpınar’ın akademik personel kadar öğrencilerin de akademik danışmanlık konusu ile ilgili gelişimi ve farkındalıklarının önemine vurguda bulunmasıyla sona erdi.


1247 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_Akademik Danışmanlık Eğitimi Webinarı _1_ mcbü_Akademik Danışmanlık Eğitimi Webinarı _4_ mcbü_Akademik Danışmanlık Eğitimi Webinarı _3_ mcbü_Akademik Danışmanlık Eğitimi Webinarı _2_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1247
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası