Demirci Meslek Yüksekokulundan Haberler

İlan Tarihi:28.11.2018 03:27:00
 
Demirci Meslek Yüksekokulu ek bina inşaatı başlatılıyor
Demirci MYO ek binasının yapımını üstlenen proje sahibi Selami Özpoyraz, arsada incelemeler yapmak üzere Demirci Meslek Yüksekokuluna ziyarette bulundu. 
Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'un da yer aldığı ziyarette, Demirci MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Taşlı ile inşaat alanı gezilerek, bina yapımı ile ilgili tespit çalışmaları tamamlandı. İnşaatın önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi.
 
Demirci Meslek Yüksekokulunda "Demirci Sakin Şehir (Cittaslow) Yolunda"  bilgilendirme toplantısı yapıldı
Demirci Belediyesi ile Demirci Meslek Yüksekokulu arasında, 15 Kasım 2018 tarihinde Demirci'yi Uluslararası Sakin Şehirler Birliğine (Cittaslow Association) üye yapmayı hedefleyen bir protokol imzalanmıştı.
22 Kasım 2018 tarihinde, Demirci Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, projede danışman olarak görev alan İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Serhat Baştan, Demirci Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncer Taşkın, Demirci MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Taşlı, Demirci MYO akademik personeli, Zafer Kalkınma Ajansından Hacer Eriş Karapınar, Mustafa Coşkun, Utku Çil ve diğer davetliler katıldı.
 
Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol ve Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, birer konuşma yaparak, bu süreçte sakin şehir projesine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Demirci MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Taşlı ise, üniversitelerin işlevlerinden birisinin de içinde bulunduğu toplumun yaşam kalitesini artıracak çalışmalara öncülük yapmak olduğunu belirterek, faaliyetin bütün proje ve planlamalarının Demirci Meslek Yüksekokulu akademik personeli tarafından yürütüleceğini ifade etti. Ardından, Demirci MYO Dr. Öğr. Üyesi Adnan Erdal tarafından "Demirci Sakin Şehir Yolunda, Sürdürülebilir Yerel Kalkınma Modeli Olarak Sakin Şehir" konulu sunum yapıldı. Dr. Öğr. Üyesi Adnan Erdal sunumunda; sakin şehir kavramı, felsefesi, üyelik kriterleri ve yerel kalkınma-sakin şehir ilişkisi konularında bilgi vererek, "Doğası, iklimi, coğrafi konumu, organik olarak yetiştirilen bir çok tarım ürünü, geleneksel el sanatları, kaplıcaları, sükûnetin ve huzurun hakim olduğu şehir yaşantısı, misafirperverliği, sıcak ve içten insan ilişkileri ile adı konmamış bir sakin şehir olan Demirci için Sakin Şehir üyeliği, özellikle sürdürülebilir yerel kalkınma için bir model olabilir" dedi.
 
Zafer Kalkınma Ajansından Birim Başkanı Hacer Eriş Karapınar ise, Ajansın bu süreçte aktif olarak bulunacağını ve Demirci'nin çehresinin değişimine katkı sağlayacak olan projelerin destekçisi olacaklarını ifade etti.

687 görüldü.    1 Paylaşıldı
IMG_2917 IMG_3154 IMG_3105 IMG_3109 yibylhhf IMG_3073 IMG_3075 IMG_2963 jqrpz4ws IMG_3102 IMG_3092 IMG_3088 IMG_3081
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
687
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası