Doç. Dr. Pınar Güzel'den Büyük Başarı

İlan Tarihi:13.11.2018 03:27:00

Dünya Karate Federasyonu (WKF) tarafından iki yılda bir organize edilen Dünya Karate Şampiyonası, 6-11 Kasım 2018 tarihleri arasında İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlendi. Karatenin Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları programına girmesinin ardından düzenlenen ilk organizasyon olan 24'üncü buluşma, 139 ülkeden 1200'ün üzerinde sporcunun katılımı gerçekleşirken, en fazla hakem katılımında rekor kırdığı Wizink Center'daki müsabakalarda 9 Türk hakemi de görev yapma başarısını gösterdi.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dünya Klasmanı Hakemi Doç. Dr. Pınar Güzel,  Dünya Şampiyonası öncesinde 71 ülkeden 202 adayın katıldığı Kumite Dünya Hakemliği Terfi Sınavına girerek, son klasman aşaması olan "A seviye" hakemliğe terfi etme başarısını gösterdi ve diplomasını Dünya Hakem Kurulu Başkanı Javier Escalante'den aldı. Ayrıca 3 ay sonra yapılacak olan Avrupa Karate Şampiyonasında, 2009 yılında Avrupa'da Türkiye'yi temsil eden 'İlk Türk Kadın Avrupa ve Dünya Klasmanı Karate Hakemi' unvanına sahip olan Doç. Dr. Pınar Güzel Avrupa arenasında on yılı tamamlayıp bronz rozet takmaya da hak kazanacak.

Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ile Rektör Yardımcımız ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Gümüş; Türkiye adına gösterdiği bu büyük başarıdan dolayı Doç. Dr. Pınar Güzel'i tebrik ederek, başarılarının devamını dilediler.

AZZW8333 WOGM4283 IPSB5210