Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından 11. Bölüm Danışma Kurulu Toplantısı ve Sürdürülebilir Kalite Çalıştayı, 16 Ocak 2020 tarihinde Mühendislik Fakültesi Seminer Salonunda gerçekleştirildi.
Çalıştaya MCBÜ Rektör Danışmanı Nihat Akyol, MCBÜ Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi, Manisa Sanayi ve Ticaret Odası, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Hakan Kırmızı, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü'nden Şahnur Irmak, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Ümmühan Tibet, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nden Dr. Ali Güler ile La Lorraine, Aybak Natura, Edge Laboratuvarı, Jayanti SteamLab, Feast Özgörkey, Pınar Süt, Migros Ticaret A.Ş., Teknik Tarım, Halis Helva, Felda Iffco, Hasan Türek Çiftliği, Osman Akça, Kristal Yağ, Orkide Yağ, Dr. Oetker, Birlik A.Ş. ve Keskinoğlu A.Ş. üretim ve insan kaynakları departmanı temsilcileri ile Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve son sınıf öğrencileri katıldı.
Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman Bağdatlıoğlu yaptığı açılış konuşmasında, İş Yeri Uygulama Eğitimi kapsamında iş birliği yapılan firma temsilcilerine teşekkür ederek, özellikle öğrencilerin iş yeri uygulama eğitimi ve stajlarına yönelik verdikleri desteğin önemli olduğunu ifade etti.
Toplantının moderatörlüğünü yapan Gıda Mühendisliği Bölümü İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Ergönül bölüm hakkında kısa bir tanıtım yaparak başladığı konuşmasında, 2008 yılından beri uygulanmakta olan MÜDEK faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. “Kalitede Sürekli İyileştirme Politikası” hakkında da bilgi aktaran Prof. Ergönül, toplantıya katılım gösteren kurum ve kuruluşların yanı sıra Gıda Mühendisliği Bölümü ile her zaman iş birliği içinde oldukları için Coca-Cola Türkiye, PepsiCo, Kütaş Grup, Kervan Gıda, Bortar Grup, BUNGE, Dimes, Aromsa, AVOD, Cargill Turyağ, Ömeroğlu Tarım ve Özsüt firmalarına teşekkür etti. Özellikle İş Yeri Uygulama Eğitimi kapsamında gerçekleştirilen iş birliğinin ilerleyen dönemlerde daha yoğun bir şekilde devam edeceğini söyledi.
İş Yeri Uygulama Eğitimi temel unsurlarının anlatıldığı çalıştayda, konuya ilişkin sorular cevaplandırılarak Gıda Mühendisliği Bölümünün 4 yıllık ders planı ve eğitim amaçları masaya yatırıldı. Özel sektör ve kamu temsilcilerinin özellikle dijitalleşme ve dijitalleşen dünyada yükseköğretim konularına ilişkin görüş ve önerileri doğrultusunda bir sonraki Bölüm Akademik Kurulunda gündeme getirilecek düzeltici faaliyetler belirlendi. Bazı derslerin içeriklerinde sektör katılımcılarının önerileri çerçevesinde değişiklikler yapılmasına karar verildi.
Firmaların insan kaynakları temsilcileri, intörn mühendis adayı olarak toplantıya ilk defa katılan öğrencilerimiz ile görüşmeler yaptı.