Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi öğrencimiz Bilal Öz’den Akıllı Telefon Uygulaması

İlan Tarihi:7.12.2018 11:33:00
 

Üniversitemiz Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümünün 'Akıllı Şehircilik ve Dijital Dönüşüm Projesi' kapsamında, okul öğrencilerinden Bilal Öz'ün yaptığı akıllı telefon uygulaması beğeni topladı. Akıllı telefonlar için sanal uygulama marketlerden indirilebilecek 'Akıllı Kasaba' ismi verilen uygulamayla; otobüs sefer saatlerinin öğrenilmesinden, öğrenciler için indirim yapan dükkânlara, en yakın sıhhi tesisatçının adresine kadar birçok arama özelliği bulunuyor. Uygulama, yereldeki hizmet birimlerine öğrencilerin hızla ulaşmasını sağlıyor.Bir gece diş ağrısı çekerken, internet üzerinde bulunduğu bölgede eczane olmamasından duyduğu rahatsızlık sonrası uygulamayı geliştirdiğini belirten Bilal Öz, başkalarının da aynı şeyleri yaşamaması için projeyi hayata geçirdiğini söyledi. Mobil uygulamanın 1 ayda yaklaşık bin kişi tarafından telefonlara indirilerek, kullanılmaya başlandığını belirtilen Öz, uygulamayı tüm Türkiye'ye yaymak istediğini dile getirdi. Başta öğrenciler olmak üzere kullananların uygulamayı beğendiğini kaydeden Öz, "Esnafın tepkisi çok iyi oldu. Çünkü özellikle küçük esnaf kendisini internete çok iyi yayamıyordu. Pilot il olarak Manisa'yı; eğitim gördüğüm, zorluğu yerinde yaşadığım Turgutlu ilçemizi seçtim. Daha sonra bu uygulamayı geliştirerek Türkiye'ye yaymak istiyorum" diye konuştu.

Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Kılınç ise uygulamanın her yönüyle faydalı olduğunu belirterek, "Bu projeyi çeşitli süreçlerden geçirerek, sağlık anlamında da kullanılabilirliğini gördüğümüz noktadan itibaren, analiz ve tasarım çalışmalarını yaptık. Projeyi beraberce şekillendirme fırsatı bulduk. Projenin yerelde başlayarak tüm Türkiye'ye yayılma sürecini de organize ettik" dedi.

 


687 görüldü.    0 Paylaşıldı
5c08ccb9eb10bb4580dccc0e
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
687
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası